Holdt appell til tekstilbransjen

Dina og Isa ønsker mer fokus på miljøvennlige klær og gjenbruk.

Tekstilaksjonen 2018 har fokus på å øke kunnskap og fremme miljøvennlige valg. Både klesbransjen og de som kjøper klær skal bli bedre på å utnytte klær lenger og gjøre det lettere å velge miljøvennlige løsninger.

Tekstilaksjonen er et samarbeid mellom tekstilbransjen, miljøorganisasjoner og tekstilgjenvinnere for et mer bærekraftig forbruk. Miljøagentene er en av miljøorganisasjonene som er med på prosjektet. På frokostseminaret til Tekstilaksjonen 2018 fikk alle aktørene snakke om sine mål for å gjøre tekstilbransjen mer miljøvennlig. Etter paneldebatten holdt Dina og Isa en appell om at klesbransjen og de som kjøper klær må tenke mer på miljøet.


Dina og Isa holdt avslutningsappell for de som var tilstede på frokostseminaret

Alle som er med på samarbeidet skrev også under på et manifest for å jobbe sammen for en mer bærekraftig tekstilbransje. Manifestet inneholder 5 punkter, som også er gode tips til alle dere som vil være med på å gjøre miljøvennlige valg:

  • REDUCE – Ta riktige og grønne valg gjennom å kjøpe mindre klær
  • REPAIR – Reparere der det er mulig
  • REUSE – Bruke lenger og gi videre
  • REMAKE – Være kreativ! Finne nye måter å bruke gamle tekstiler på gjennom redesign
  • RECYCLE – Gjenvinne alt alltid


Isa og Dina godkjenner alle signaturer


Tommel opp for en mer bærekraftig tekstilbransje! På bildet: Naturvernforbundet, Miljøagentene, H&M, Lindex, Bergans of Norway, Cubus, BikBok, Dressmann, Days like this, Wow, KappAhl, Kid, Pierre Robert, Virke, Fretex Norge, Uff, Repairable og Fjong.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging