I dag streiker hele verden!

I ukene frem mot i dag, 24. mai, har barn og unge mobilisert til en ny streik. Ikke nok med at det skal streikes i Norge, skal det streikes i hele verden.

I følge Facebook arrangementet Global Climate Strike for the Future skal det streikes i 2350 byer fordelt på 125 land. Klimastreiken 22. mars samlet over 40 000 barn og unge fordelt over hele Norge der flere miljøagenter gjorde en fantastisk innsats!

Hvorfor streiker barn og unge?
Barn og unge streiker i dag for at politikerne skal høre på kravene for at de skal legge til rette for en bedre fremtid. Derfor er det viktig at politikerne tenker bærekraftig når de tar beslutninger for fremtiden.

Kravene er:

  • Ingen flere utvinningstillatelser til oljeindustrien, og skap nye klimavennlige jobber i Norge
  • Øk det norske klimamålet og kutt mer enn halvparten av norske utslipp innen 2030
  • Vis solidaritet med barn og unge i det globale sør som rammes av klimaendringene vi er skyld i: Gi mer støtte til finansiering av klimatiltak og klimatilpasning. Støtten må trappes opp til minst 65 milliarder årlig.
  • Erklær at vi er i en krisesituasjon for klima og natur, og følg opp med tiltak for å løse krisene.

Brølebølgen
30. august skal man samle 100 000 mennesker i Oslo for en partipolitisk uavhengig klimamarkering kalt Klimabrølet. Målet er et politikerne innfører tiltak for å nå 1.5-gradersmålet. Som en oppvarming til klimabrølet blir brølebølgen sendt gjennom Oslo den 24. mai. Brølebølgen starter ved Utsikten og stopper ved Eidsvolls Plass.

Miljøagentenes rolle...
Miljøagentene mener at barn har rett til å si ifra om saker som angår deres fremtid. Det er positivt at barn får bruke sin stemme og si ifra når de mener at klimapolitikken ikke er bra nok. Samtidig ønsker ikke Miljøagentene at barn og unge skal skulke skolen. Derfor oppfordrer Miljøagentene barn og foreldre til å ta kontakt med skolen sin, og prøve å finne en løsning der barn kan få lov til å uttrykke sitt engasjement for klimaet den 24.mai, uten å måtte skulke.

... Møt opp på vår stand
For å vår støtte til alle streikende, setter vi opp miljøagent-teltet vårt på Eidsvolls Plass klokken 14.00. Her vil det være mulighet til å slå av en prat og samtidig skrive eller tegne det dere mener politikerne bør gjøre for å få en jordklode vi kan leve på i fremtiden.

Artikkelen vil bli oppdatert

 

Tekst: Helen Mehammer
Foto: Sina Øversveen

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging