I dag streiker vi for klimaet

I dag bruker barn over hele landet sin rett til å si ifra om ting som er urettferdig. Miljøagenter forventer at de voksne tar vare på klimaet, nå som forskerne har vist oss at det er nødvendig og mulig.

Vi synes det er urettfedig at de voksne gambler med barnas framtid. Det pågår nå klimastreiker over landet, og hele verden. Det er anslått at minst 20.000 barn og ungdom sier ifra i dag.

 

Allerede har mange Miljøagenter engasjert seg:

Hvis du selv har lyst til å vise at du mener de voksne må gjøre mer for ta vare på klima- og miljø, så kan du kanskje bli med på klimastreiken sammen med klassen din.  I så fall kan du laste ned, print ut, og ta med dette brevet fra Miljøagentene og snakke med læreren din.

Bølgen av klimamarkeringer for barn og unge startet med den da 15 år gamle svenske Greta Thunberg som streiket hver fredag i fjor. Over hele verden valgte barn å vise sitt engasjement på samme måte, blant annet i Sveits, Belgia, Storbritannia, Australia og Tyskland. I Tyskland har til og med statsministeren støttet barnas markeringer.

Dette kan du gjøre:

  • Meld deg inn her for å bli miljøagent!
  • Hvis du har mulighet, så delta i en klimamarkering. Her ser du hvor det er markeringer.
  • Gå i Miljøagentgenser eller T-skjorte både på skolen og hjemme.
  • Snakk med læreren din og med elevrådet.
  • Lag plakater og ta dem med på en markering, eller bruk det i et demonstrasjonstog i storefri!
  • Skriv et brev til ordføreren, gjerne sammen med hele klassen, der dere sier at dere forventer at kommunen gjør alt som er mulig for å hindre forurensning.
  • Skriv et brev også til lokalavisa.

(Bilde fra NUs aksjon i september. Foto: Ivan George Chetwynd, Besteforeldrenes klimaaksjon)

I Belgia var det over 30.000 barn ung unge som demonstrerte. Her kan du se innslaget om klimastreiken i Belgia på NRK SuperNytt.

 

 

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging