- Ikke kast munnbind på bakken!

Miljøagent Iben (8 år) er lei av koronasøppel! Miljøagenten fra Nesodden vil at alle skal bli flinkere til å kaste munnbindene sine på en ordentlig måte.

Munnbind i naturen kan være et stort problem, akkurat som all annen søppel. Ikke bare er det dårlig for smittevern å kaste munnbind på bakken, men det er også stygt og skadelig for dyr og naturen. Det vil mange barn, blant annet spesialagenten Iben (8 år) fra Nesodden, gjøre noe med!

Hun har blant annet laget en plakat for å henge opp, hvor hun ber alle være flinke og kaste munnbind i søppeldunken. Munnbind på bakken brytes ikke ned og de kan bli spist av dyr eller vikle seg rundt halsen deres. Det er derfor veldig viktig at munnbindene blir kastet ordentlig. Hvis søppeldunken er full, så kan munnbind fort blåse bort, så ofte er det lurest å ta det med seg hjem og kaste det der.

Det er jo ikke anbefalt for barn å bruke munnbind i Norge nå, så all munnbindsøppelet kommer fra voksne. Da er det kjempefint at miljøagenter kan si ifra til alle de voksne som må bli flinkere!

OBS: Det er veldig fint å plukke søppel, men husk at munnbind kan være en smitterisiko. Det viktigste er at alle er flinke til å kaste de med en gang!

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging