Ikke spis regnskogen!

Mange vet ikke at varene de kjøper inneholder palmeolje, som er en av årsakene til nedhugging av regnskog. Det må vi miljøagenter gjøre noe med!

Palmeolje er vegetabilsk olje som utvinnes av oljepalmetreet. Palmeolje finnes i margarin, kjeks, babygrøt, såpe, potetgull, supper, sauser, frokostblandinger og en mange andre varer. Hvert år hugges og brennes enorme områder med regnskog for å plante oljepalmer. Men mange vet ikke at varene de kjøper inneholder palmeolje. Det må vi miljøagenter gjøre noe med!

Ta med deg advarselsmerkene og litt teip i en butikk. Finn frem til varer med palmeolje. Teip opp et advarselsmerke på butikkhyllen der varen står.


Last ned lapper her.

Husk at vi ikke vil forsøple butikkene unødvendig, så bruk en teip som ikke gjør at lappene skaper problemer hvis de skal fjernes senere.

Hurra! Du er kjempetøff og har gjort en bra innsats for miljøet og for regnskogen.

Vil du advare mot flere matvarer eller sjekke om dere har mange varer med palmeolje hjemme? Se alle matvarene som inneholder palmeolje i palmeoljeguiden.

Kommentarer

Agent MiljøMaiken

Agent MiljøMaiken
Off dette er forferdelig!
Dette skal vi klare og fikse.
Eg har vært på butikken og skjekket kjeks som inneholder palmeolje, men heldigvis så var dei fleste pakkene uten palmeolje.

18:24 17.10.2018

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging