Jubel i taket!

I løpet av april har mer enn 14.500 fjerdeklassinger vært med på Batterijakten. Sammen har de knust alle tidligere rekorder og samlet hele 111 tonn brukte batterier til gjenvinning. 8. mai fikk vinnerne av Batterijakten 2018 overraskelsesbesøk i klasserommet av YouTube-stjernene Prebz og Dennis.

Batterijakten er en skoleaksjon i regi av Miljøagentene, hvor målet er å skape gode miljøvaner og økt engasjement i skolen. I Norge er vi gode på å gjenvinne elektronikk, men likevel er det mye småelektrisk som havner i søpla. Derfor arrangerer Miljøagentene, i samarbeid med Clas Ohlson, Varta og Batteriretur, en årlig skolekampanje for å samle brukte batterier rundt om i norske husstander.

- Batterijakten er en lavterskelaksjon, som på en lett og håndgripelig måte gir alle fjerdeklassinger mulighet til å bidra til et bedre miljø og øke sitt miljøengasjement, sier prosjektleder Rasmus Norsted i Miljøagentene.

Premiering

I år har Miljøagentene premiert to skoler med 30.000 kroner hver, som oppfordres til å brukes på noe miljøvennlig som kommer hele klassen til nytte. Begge vinnerklassene er i Trøndelag fylke, og hver av klassene har samlet over 3 tonn batterier. I tillegg premieres også fylkesvinnere og de ti klassene som har samlet mest batterier.


Fjerdeklasse på Flå skole i Melhus vant 30.000 kr.


Fjerdeklasse på Nypvang skole i Trondheim vant også 30.000 kr.

Se alle resultater og vinnerne her.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging