Klimasmart mat med Klimakokkene!

Miljøagentenes kokkekonkurranse foregår nå i januar og det har kommet inn mange gode oppskrifter! Her kan du se noen av bildene.

Nå er Klimakokkene godt i gang. 

Skoler på tvers av Norge deltar nå i Miljøagentenes klimasmarte matkonkurranse. Det er over 250 klasser som deltar og rundt 4800 skoleelever som kjemper om plassen til å bli de første vinnerne av Klimakokkene i Norge. I løpet av januar skal de påmeldte klassene konkurrere i å lage de mest smakfulle, næringsrike og klimasmarte rettene – bestående av råvarer med så lavt klimaavtrykk som mulig. De beste rettene skal tilberedes av profesjonelle kokker og vurderes av et smakspanel bestående av barn.

Matproduksjon står for 8,4 % av norske utslipp, men står for hele 37 % av de globale utslippene ifølge FN. Vi er nødt å spise mat, men vi kan velge klimasmarte løsninger for å minimere utslippene. På Klimakokkenes nettsider finner du tips og triks som du kan bruke til å lage klimasmarte måltid.

Nå har vi begynt å motta veldig mange gode og klimasmarte matretter. Vi føler oss veldig heldige som har fått en så engasjert gjeng til å bidra med oppskrifter til konkurransen! Trenger du noen tips om hvordan du kan være sunn, klimasmart og miljøvennlig ta en titt på de gode matrettene som ligger ute på klimakokkene.no

Klimakokkene arrangeres av Miljøagentene i samarbeid med TORO.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging