Klimastreik 24. mai

Klimastreiken blant norske barn og ungdom den 22. mars samlet over 40 000 barn og ungdom over hele landet. Det planlegges nå en ny streik den 24.mai, denne gangen er det en global streik som kommer til å mobilisere barn og unge i hele verden.

Miljøagentene mener at barn har rett til å si ifra om saker som angår deres fremtid. Det er positivt at barn får bruke sin stemme og si ifra når de mener at klimapolitikken ikke er bra nok. Samtidig ønsker ikke Miljøagentene at barn og unge skal skulke skolen. Derfor oppfordrer Miljøagentene barn og foreldre til å ta kontakt med skolen sin, og prøve å finne en løsning der barn kan få lov til å uttrykke sitt engasjement for klimaet den 24.mai, uten å måtte skulke.

Allerede har mange Miljøagenter engasjert seg:

Hvis du selv har lyst til å vise at du mener de voksne må gjøre mer for ta vare på klima- og miljø, så kan du kanskje bli med på klimastreiken sammen med klassen din. I så fall kan du laste ned, print ut, og ta med dette brevet fra Miljøagentene og snakke med læreren din.

Her kan du også finne en oppskrift på hvoran du kan skrive en appell.

Bølgen av klimamarkeringer for barn og unge startet med den da 15 år gamle svenske Greta Thunberg som streiket hver fredag i fjor. Over hele verden valgte barn å vise sitt engasjement på samme måte, blant annet i Sveits, Belgia, Storbritannia, Australia og Tyskland. I Tyskland har til og med statsministeren støttet barnas markeringer.

Dette kan du gjøre:

  • Meld deg inn her for å bli miljøagent!
  • Hvis du har mulighet, så delta i en klimamarkering. Her ser du hvor det er markeringer.
  • Gå i Miljøagentgenser eller T-skjorte både på skolen og hjemme.
  • Snakk med læreren din og med elevrådet.
  • Lag plakater og ta dem med på en markering, eller bruk det i et demonstrasjonstog i storefri!
  • Skriv et brev til ordføreren, gjerne sammen med hele klassen, der dere sier at dere forventer at kommunen gjør alt som er mulig for å hindre forurensning.
  • Skriv et brev også til lokalavisa.

(Bilde fra NUs aksjon i september. Foto: Ivan George Chetwynd, Besteforeldrenes klimaaksjon)

I Belgia var det over 30.000 barn ung unge som demonstrerte. Her kan du se innslaget om klimastreiken i Belgia på NRK SuperNytt.


 

Kommentarer

Agent geopard

Agent geopard
Det er på min bursdag

20:05 17.05.2019

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging