Konkurranse: Norges mest klimasmarte kokkefamilie!

KONKURRANSE: Vær med Miljøagentene å markere Verdens Miljødag og bli Norges mest klimasmarte kokkefamilie! Her kan du lese hvordan du og familien din kan være med.

Den siste tiden har vi alle hatt mye tid hjemme. Mer tid hjemme, er lik mer tid til å lage mat. Og mat må vi ha, alle som en. Vi vet jo at mat påvirker helsen vår, men visste du at mat påvirker klimaet også? All matproduksjon fører nemlig til utslipp av klimagasser. Det er nesten umulig å unngå fullt og helt, MEN det er mye vi kan gjøre for å sørge for at det slippes ut så lite som mulig. Dette gjør vi ved å velge matvarer som ikke krever masse ekstra energi under produksjon og transport. Slike matvarer kaller vi klimasmarte, fordi de har et lavere klimaavtrykk.

Vi tror de aller fleste har lyst til å spise klimasmart, men at det kanskje kan virke litt vanskelig å vite hvilke matvarer som er bra for klimaet eller ikke. Det skjønner vi godt, men det er egentlig ikke så komplisert. Det er nemlig så enkelt som å spise mindre kjøtt, velge råvarer som er kortreise og i sesong. Man kan gjøre en stor forskjell ved å ha mat med lavt klimaavtrykk på middagstallerkenen! 

Derfor vil vi utfordre familier over hele Norge til å delta i konkurransen om å bli Norges mest klimasmarte kokkefamilie. 

Hvordan delta:

Konkurransen er enkel, alt dere trenger å gjøre er å lage en klimasmart middag sammen, ta et bilde av at dere lager maten, og sende bildet og oppskriften til Miljøagentene på oppdrag@miljoagentene.no innen 21. juni kl. 23.59. Vinneren kåres mandag 22. juni.

Premien er et gavekort på Hageland på 1000 kr, som vi oppfordrer til å bruke på utstyr til å dyrke deres egne kortreiste mat. Ikke bare er det bra for klimaet, men det er også en hyggelig aktivitet familien kan gjøre sammen sommeren gjennom!

Våre tips:

  • Pallekarm 120x80
  • Delvis dyrket tomatplante
  • Grønnsaksfrø, som f.eks gulrot.
  • Torvfri, gjerne økologisk, jord, 1-2 sekker. NB: Veldig viktig at jorda er torvfri!

Konkurransen arrangeres i samarbeid med TORO.

Miljøagentene har laget en klimasmart matguide det kan være lurt å ta en titt på før man går i gang med matlagingen. Der får man en god forklaring på hva klimasmart mat er og hva man bør tenke på før man handler inn til middagen.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging