Krever ballongforbud på Arendalsuka

Miljøagentene i Arendal fant 20 ballonger i havet under Arendalsuka. Forrige uke møtte de ordføreren for å kreve ballongforbud på Arendalsuka.


(Foto Helene Walle, Arendals Tidene)

Under Arendalsuka fant byens miljøagenter 20 ballonger i havet som stammet fra aktører som delte ut ballonger til barn på Arendalsuka. Ballonger hører ikke hjemme i havet og kan utgjøre alvorlig skade på fugle- og dyrelivet. I verste fall kan ballonger på avveie drepe fugl, fisk og dyr som spiser dem fordi de tror ballongrestene er mat. Dette synes Miljøagentene i Arendal er veldig trist og unødvendig.  

Forrige uke møtte de tre miljøagentene Ole Christianio Samuelsen (9), Tora Arntzen Sperre (9) og Emilie Christine E. Berge (13) ordfører Robert Cornels Nordli i Arendal. Målet til miljøagentene var å få ordføreren til å love et ballongforbud på Arendalsuka.

– Mange barn mister ballongene. Vi er ikke så veldig glad i ballonger med mindre de er til pynt, sa miljøagent Tora Arntzen Sperre (9) til ordføreren.

Ordføreren kunne ikke love at neste års Arendalsuke blir ballongfri, men oppfordret miljøagentene til å skrive et brev som han kan dele med politikere og de som jobber med Arendalsuka. Arendal kommune har allerede vedtatt et forbud mot gassballonger fordi de ofte havner i havet eller naturen, og ordføreren viste full forståelse til problematikken knyttet til ballonger på avveie. Dette var miljøagentene godt fornøyd med.

I løpet av Arendalsuka pratet miljøagentene med mange politikere, bedrifter og organisasjoner om hvorfor ballonger er skadelig for naturen, blant annet Siv Jensen fra Fremskrittspartiet og Trine Skei Grande fra Venstre. Mange av de miljøagentene snakket med lovet å ikke dele ut ballonger på stand i framtiden. 

– Vi pratet også med politiet, og de har lovet at de aldri mer skal ha ballonger på stand, sa Tora fornøyd.


(Foto Helene Walle, Arendals Tidene)

Saken ble først skrevet om i Arendals Tidene.

Kommentarer

Agent MiljøMaiken

Agent MiljøMaiken
Bra!!!!

18:26 17.10.2018

Agent MiljøEliah

Agent MiljøEliah
Kult!

10:35 03.10.2018

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging