Landsleir var gøy!

16.-18. september hadde Miljøagentene landsleir på Jeløya i Moss kommune og miljøagenter fra hele landet var samlet.

På landsleir skjedde det mye gøy. Fredag kveld var det middag, åpning og aktiviteter for å bli kjent - og lørdag braket i gang med fullt opplegg med lek og ulike aktiviteter. Det var heldigvis også tid til å samle alle på leiren til et fellesbilde. Alle foto er tatt av Johnny Vaet Nordskog. 

En av aktivitetene man kunne være med på var insektsekspedisjon sammen med Lei en biolog.

Noen agenter jobbet med å lage leiravis som en av aktivitetene.

Det var mye tid til frilek innimellom - og noen fikk seg nok noen nye venner i løpet av helga.

 

En av aktivitetene var sammen med Redd Barna og der ble det laget et svært banner med miljøbudskap. Det skal sendes til et toppledermøte i Indonesia, når G20-landene skal samles.

Mange av agentene var med i skogen på aktivitene, og flere var med Sondre fra BirdLife Norge i Moss på å fange og merke fugler. 

Fuglene ble forsiktig flyttet i poser før de ble ringmerket og sluppet fri igjen. Ringmerking gjøres for å øke kunnskap om fuglenes bevegelser og hvordan de lever. 

Fuglene ble fanget i nett først, og alle agentene som var med på aktiviteten fikk holde en fugl. Vi fant mange småfugl, blant annet blåmeis, stjertmeis og fuglekonge.

På landsleiren var det både barn og voksne fra hele landet og noen hadde reist veldig langt! En stor gruppe fra forskjellige steder i Trøndelag tok buss sammen - en miljøvennlig elbuss.

Tusen takk til alle miljøagenter og foreldre som var med på leiren! Hovedkvarteret arrangerer en stor leir for agenter fra hele landet én gang i året. Annenhvert år er det også landsmøte, som skjer samme helg i september. Vi gleder oss til neste år!

Miljøagentene har fått finansiell støtte fra Miljødirektoratet, Magnat Kaffehus og Älvsbyhus for å holde landsleir.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging