Les Sunnivas leserbrev til kommunen sin

Sunniva (12 år fra Stange) er engasjert i TV-aksjonen i Innlandet og er opptatt av at kommunen hun bor i skal støtte aksjonen.

Stange må støtte TV-aksjonen!

Jeg synes at Stange burde være med på TV-aksjonen. Stange kommune har tidligere støttet TV-aksjonen men det betyr jo ikke at alle i Stange vil være med i år. Mange kommuner i Innlandet har trukket seg fra årets TV-aksjon og jeg vil ikke at Stange skal være en av dem. Jeg tror at en av grunnene er fordi det er WWF som har TV-aksjonen i år. WWF jobber for mindre forurensning og plast i havet, men WWF støtter også ulv, og det tror jeg at er en av grunnene til at noen kommuner har trukket seg. Det er kanskje også fordi folk ikke vil gi penger til å rense havet fordi pengene ikke går direkte til mennesker som trenger det, men når du tenker over det gjør de jo det. Man gir penger til hele verden, og ikke bare noen få mennesker, fordi alle mennesker trenger havet. 

Selv om man ikke støtter ulv betyr ikke det at man kan ignorere at det dumpes 8 millioner tonn plast i havet hvert år. Det er veldig mye! Tenk over all den plasten du har sett på strender, gater, og andre steder. Plasten som ligger på overflaten av havet er bare 1%, 5% ligger på strender og 94% ligger på havets bunn. Det dumme med plast er at det ikke blir borte. Plast blir til mikroplast, plastbiter som er så små at du ikke kan se dem engang og som bare flyter rundt i havet og blir aldri borte. Fisk og andre dyr, både på land og til havs, spiser denne plasten. Og når dyr spiser plast, og vi spiser dyr, får vi også plast i oss. Hver uke får vi mennesker i oss 5 gram plast. Det er like mye som et bankkort.

Jeg er miljøagent, og sitter i Fylkesaksjonskomiteen for årets TV-aksjon. Jeg synes alle burde vise støtte og ikke motstand til denne aksjonen. Det er bare dumt og tåpelig at noen ikke vil være med å redde havet som alt levende er avhengig av. Man trenger ikke gi penger, man kan også hjelpe ved å være bøssebærer – det kan man bli på blimed.no. Spre nyheten om TV-aksjonen og hva den står for så er du med og bidrar. Vær med på en eller annen måte, så kan du være stolt av deg selv for at du har hjulpet fremtiden og verden. 

Sunniva fra Stange (12 år)

Miljøagent og medlem av Fylkesaksjonskomiteen for TV-aksjonen 2020

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging