Miljøagent Isa var på nyhetene på NRK

Miljøagent Isa (11) var på Dagsrevyen 21 i går for å snakke om en ny rapport om barns fremtid! Rapporten sier at den sier at Norge både er på topp og bunn når det gjelder barns fremtid. Vi er gode på helse, men dårlige på klima.

En ny rapport av Unicef, Verdens helseorganisasjon (WHO) og The Lancet om framtiden til verdens barn ble lagt fram. Rapporten sier at Norge både er på topp og bunn når det gjelder barns framtid. Vi er gode på helse, men dårlige på klima. Det vil si at barn i Norge har gode muligheter til å leve lange og friske liv, men Norge er veldig dårlige på å beskytte barns rett til et godt klima i fremtiden. 

Isa (11 år) sitter i Barnas klimapanel og ble spurt av NRK om å være med i et innslag på nyhetene om denne rapporten. Hun sa at selv om barn ikke er like flinke med kompliserte ord som politikere kan være og kanskje ikke vet like mye, så er de ikke dumme. Vi skjønner hva som skjer, sa hun, og vi har lyst til å gjøre noe. 

Du kan se nyhetene her, hvor miljøagentene Isa, Alma og vennene deres plukker søppel, og Isa blir intervjuet av journalisten.

Kommentarer

Agent Tuva B O

Agent Tuva B O
Så kult

19:32 26.02.2020

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging