Miljøagent Tora møtte Unicef-sjefen

Miljøagent Tora i Barnas Klimapanel møtte fredag 24. mai Henrietta Fore, som er sjefen i FNs barnefond Unicef, verdens største hjelpeorganisasjon for barn.

Henrietta Fore var på besøk i Norge i forbindelse med en stor internasjonal konferanse, og var glad for å kunne møte Tora, som kom rett fra talerstolen på klimastreiken foran Stortinget. Sammen med Sofie Nordvik fra KFUM-KFUK Global fortalte Tora Henrietta om hvordan de jobber med klima- og miljøspørsmål, og hvordan de opplever å være med i den siste tidens klimademonstrasjoner.

Henrietta var veldig interessert i det Tora hadde å fortelle, og fikk overlevert den siste klimarapporten fra Barnas Klimapanel. I klimarapporten er det et eget kapittel om om klimabistand, og Henrietta fortalte at Unicef jobber mye med å hjelpe barn som blir rammet av klimaendringene. Henrietta er imponert over barna og ungdommene som streiker for klima, og mener at voksne bør lytte til dem. 25 prosent av befolkningen består av barn og ungdom, men 100 prosent av fremtiden, som hun sa til VG før hun møtte Tora.

Før Henrietta Fore måtte løpe videre, fikk Tora også sikret signaturen hennes på Bærekraftsballen.

Tekst/Foto: Bjørn Erik Løken

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging