Miljøagentene får 200.000 kroner til Beintøft!

3 engasjerte miljøagenter fikk møte samferdselsminister Knut Arild Hareide utenfor Stortinget. Miljøagentene får 200.000 kroner som skal gå til Beintøft – og ministeren hadde også tid til å snakke med agentene om miljøvennlig transport.

Kjenner du igjen samferdselsministeren?

Vera (12 år), Jonatan (9 år) og Leon (9 år) sitter i styret i Miljøagentene på Veitvet. De fikk være med på det store oppdraget og møte samferdselsministeren. Samferdselsministeren (Knut Arild Hariede, fra KrF) er sjefen for transport i Norge, for veier, tog, fly og sjøtrafikk – og også gang-og sykkelstier og DIN skolevei. Nå får Miljøagentene 200.000 kroner til å arrangere Beintøft i august og september!

Sjefsagent Sonja var også med for å treffe samferdselsministeren.

Å gå eller sykle til skolen er kjempebra på flere måter. Det er sunt for kroppen og for helsa, i tillegg til at det er den mest miljøvennlige måten å reise på. I tillegg er det best for trafikken rundt skolen at færrest mulig kjører bil, fordi biler nærme skolen kan gjøre det utrygt å gå.

Agentene fra Veitvet bor nærme skolen sin og pleier å gå. Leon fortalte at han liker best å sykle, og på skolen er det mange sykkelparkeringer slik at syklene kan stå trygt og under tak mens barna er på skolen. Ved skolen har de «skolepatrulje» som Vera har vært med på, som sørger for at barna kan krysse den store veien på en trygg måte. Hun hadde faktisk vært skolepatrulje samme morgen som agentene møtte samferdselsministeren og kunne fortelle at det er mange av barna som går til skolen.

Knut Arild Hareide fortalte barna at han ikke er så flink til å reise miljøvennlig selv, og han har kjørt mye bil i sommer. Han sa at hvis han skal gå til jobb, så tar det litt for lang tid. Noen ganger løper han og han var enig i at det går an å sykle! På grunn av jobben hans, han sitter i regjeringen, så har han ikke lov til å ta kollektivtransport. Han var uansett enig med miljøagentene når de sa at det er bedre å reise med kollektivt enn å kjøre bil.

Miljøagentene fikk en stor sjekk som bevis på at vi får pengene!

Beintøft er Miljøagentenes gå-til-skolen-aksjon som skjer på høsten hvert år. Målet for året er at 60.000 elever i hele Norge skal være med å gå til skolen. Da er vi avhengige av støtte for å arrangere Beintøft, og Miljøagentene takker Samferdselsdepartementet for støtten. Miljøagentene får også penger fra Norad, Miljødirektoratet og Handelens Miljøfond til å arrangere Beintøft.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging