Miljøagentene får droneteknologi i verdensklasse!

På fredag var det en stor dronekonferanse i Oslo, og nå har flere selskaper meldt seg på for å hjelpe Miljøagentene med å holde Norges kyster rene. Spesialagent Ulrik snakket om Miljøagentene på scenen og fikk prøve seg på den hypermoderne teknologien.

– Nesten 7000 barn er miljøagenter. Det er ganske mange. Men vi klarer ikke rydde hele Norge alene. Vi trenger hjelp fra dere, sa miljøagent Ulrik Hellum (10) på UNC-scenen i Telenor Expo fredag.

Sammen med UASN-leder Anders Martinsen inviterte han dronebransjen til en felles miljødugnad. Martinsen konstaterte at bransjen skal gi de unge miljøarbeiderne «en verktøykasse i verdensklasse» til sine viktige oppdrag. Det skal de forskjellige aktørene gjøre ved å tilby sin spesifikke kompetanse eller utstyr og tjenester.


Ulrik er en av få som har fått holde verdens minste og mest avanserte drone. Pris: Flere hundre tusen kroner!

Startet på Svalbard

– Miljøagentene gjør et godt og viktig arbeid for å holde Norge rent. De skaper gode holdninger hos barn og unge, og jobber for at fremtiden skal bli reinere og grønnere. Droner og moderne teknologi kan gjøre arbeidet deres enda bedre og mer effektivt, sier Martinsen.

Samarbeidet med UAS Norway startet på Svalbard i september, da Miljøagentenes Penelope Lea (14) fikk en overraskelse under Arctic Drone Event etter å ha gjort stort inntrykk med sitt foredrag.

Aktører som FLIR, Telenor, Avinor, Akvaplan-niva og Maritime Robotics sa den gangen at de ville bidra med droneteknologi til organisasjonens miljøarbeid.

I tillegg har også Airlift, Droneakademiet, Kystverket og KVS Technologies gjort det samme.


Ulrik med en av verdens største droner.

Møte i desember

En rekke nye hender kom i været under konferansen fredag. Et titalls selskaper forpliktet seg til å medvirke i prosjektet fremover.

– Dette er det viktigste prosjektet vi gjør sammen som industri det neste halvåret, konstaterte Martinsen fra scenen.

– Jeg gleder meg. Dette kommer til å bli veldig stort, supplerte Ulrik.


Mange morsomme duppeditter. Her tester Ulrik dronesimulator.

Det neste møtet mellom miljøagentene og bransjen finner sted i desember. Da skal det legges en videre plan for prosjektet.


Ulrik blir intervjuet om Miljøagentenes arbeid.

Intervju med Ulrik og Miljøagentene tester avanserte droner 
 

Innlegget med Ulrik

Originalartikkel: https://www.uasnorway.no/unc-dronebransjen-gir-verktoykasse-i-verdensklasse-til-miljoarbeid/

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging