Miljøagentene holder Spydeberg rent

28. april fylte Miljøagentene i Spydeberg 20 sekker med søppel. Siden Spydeberg ikke ligger langs havet plukket miljøagentene og andre frivillige søppel rundt omkring i byen. Les mer, se bilder og bli inspirert til å lage din egen ryddeaksjon der du bor.

Miljøagentene fikk med seg 55 søppelplukkere ved å holde foredrag for hele barneskolen, henge opp plakater i byen og spre informasjon på sosiale medier. De fikk god hjelp av biblioteket som lånte ut lokaler, Spydeberg bakeri som sponset Miljøagentene med boller til rydderne og kommunen som hjalp til med å kjøre vekk søppelsekkene. Se flere bilder nedenfor!

Det er veldig bra for miljøet å plukke opp all søppel fra bakken, uavhengig om det er på stranda, i skogen eller i nabolaget ditt. Mye av plastsøpla som kastes på bakken blåser ned til bekker og elver, som frakter søpla videre til havet. Søppel kan også skade dyr på land når den havner i skogen eller på et jorde. Brusbokser er for eksempel skikkelig farlig for kyr. Det er fordi de kan kutte seg når de spiser dersom det har vært rester av en brusboks i gresset. Det synes vi i Miljøagentene er veldig dumt. Derfor plukker vi ofte søppel sammen med andre miljøagenter, familie og venner.  

Vil du også arrangere ryddeaksjon der du bor? Les Miljøagentenes ryddeveileder her for tips og triks og kontakt stine@miljoagentene.no dersom du trenger utstyr til ryddeaksjonen din.      

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging