Miljøagentene i Flekkefjord fyller 20!

Miljøagentene i Flekkefjord er et av de eldste lokallagene våre, og feirer i år at det er 20 år siden de startet opp!

På kanotur med lokallaget i 2004

Da lokallaget startet opp høsten 2000, var det under navnet til vår forgjenger, Blekkulfs Miljødetektiver. Da organisasjonen skiftet navn og profil til Miljøagentene i 2006, skiftet også lokallaget navn til Miljøagentene i Flekkefjord. Mange barn, ungdom og voksne har vært med i klubben opp gjennom årene, og bidratt på ulike vis. På det meste var vi nærmere 100 barn med i klubben. Klubben lever i beste velgående og i jubileumsåret er det Monika Shopmeier som er leder. Med seg i styret har hun Christina Bjørneli, Hilde Glendrange, Lillian Kallevåg og Klara Kristine Liland.

Lokallaget var på "skitur" i 2003

Barn som blir med i Miljøagentene i Flekkefjord kan blir med på 5-6 aktiviteter i året. På aktivitetene pleier foreldre å være med barna sine. Aktiviteter opp gjennom årene har for eksempel vært tur til salamanderdam i Åna Sira, Kvås fossen, Klatrepark på Evje, Sirdal Huskyfarm og Barnas dyrepark i Lindesnes. De har flere ganger ryddet strand og hatt juleverksted med fokus på gjenbruk og naturmaterialer. I 19 år har de hatt stand på miljødag i Flekkefjord sentrum og samlet inn flere tusen til rent drikkevann i Sri Lanka eller til Regnskogfondet. Miljødagen har blitt vledig populær i Flekkefjord. I fjor var det 31 boder eller telt rundt om i byen. I år utsatte vi 20 års-jubileet, men det ble grønn uke istedenfor i byens spisesteder, butikker, skoler og bibliotek.   

Bilde fra Miljødagen i 2019

Barna er fremtiden. Derfor er det spesielt viktig at de voksne lytter til dem. Da vi startet opp i 2000, husker vi at Blekkulf sa at igen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt, og det følger vi fremdeles! Alle barn i Flekkefjord som vil kan bli miljøagenter og jobbe sammen for at alle skal bli flinkere til å ta vare på jordkloden vår.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging