Miljøagentene og Odds Ballklubb inngår samarbeidsavtale!

Torsdag signerte Miljøagentene og Odds Ballklubb en samarbeidsavtale med mål om å øke miljøengasjementet i samfunnet, og særlig blant barn og unge i Telemark.

Dette betyr flere muligheter for morsomme og miljøvennlige aktiviteter for miljøagenter i Telemark og mandag 23. april inviterer Odd og Miljøagentene til Miljøkamp på Skagerak Arena mot Sarpsborg 08. Alle miljøagenter i Telemark kan få gratis inngang og det blir spennende aktiviteter for barn og mulighet for å lære mer om Miljøagentene.

Miljøagentene skal bidra med kunnskap om hva barn og unge er opptatt av når det gjelder miljø til Odd sine spillere, ansatte, supportere og samarbeidspartnere.


Nå blir det mange baller i luften for Miljøagentene i Telemark

Miljøagentene og Odds Ballklubb ønsker blant annet sammen å sette fokus på utfordringen med plastforurensing fra kunstgressbaner sammen med Ulefos AS og deres løsning for å samle opp gummigranulat i før dette forsvinner ut i avløpet og ender i sjøen. Sammen ønsker vi å utfordre alle andre fotballklubber og eiere av kunstgressbaner til å bidra til at plastavfall fra banene barna spiller fotball på ikke ender opp som mikroplast som fisk og andre dyr i sjøen kan ende opp med å spise.

Samarbeidet ble inngått samme dag som Stortinget mottok Energi og miljøkomiteen sin innstilling om fremtidens drift av kunstgressbaner, der det foreslås å kreve langt bedre oppsamlingsmetoder for mikrogranulat og forby de miljøfarlige kulene på norske kunstgressbaner fra 2023.


Les mer om mikroplast her

Odds Ballklubb er en norsk eliteserieklubb. Klubben er Norges eldste eksisterende fotballklubb og spiller kampene sine på Skagerak Arena. I 2013 satt klubben seg mål om å være Norges mest miljøvennlige klubb og har siden den gang gjennomført en rekke miljøtiltak: Undervarme basert på bioenergi, kildesortering på kampdag, oppfordring til sykkel og gange, bruk av elbiler, egen hurtiglader på Skagerak Arena med mer.

Klubben ønsker å bruke sin posisjon til å formidle kunnskap om miljøspørsmål og å inspirere bedrifter, offentlige institusjoner, organisasjoner og privatpersoner til handling for å løse miljøproblemene.


Besøk nettsiden til Odds Ballklubb her

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging