Miljøagentene sier NEI til deponi i Brevik!

Under Miljøagentenes landsmøte på Sørmarka konferansehotell i helgen hadde Miljøagentene i Grenland sendt inn forslag til en felles uttalelse om gruvedeponi i Brevik i Porsgrunn. Heike (12) holdt en flammende appell om hvorfor Miljøagentene burde støtte uttalelsen og landsmøtet vedtok forslaget med et tydelig flertall.

Miljøagentene i Grenland var tilstede på Miljøagentenes Landsmøte ved Sørmarka konferansehotell med 5 av totalt 92 mandater. Med et betydelig flertall fra landsmøtet fikk de støtte til denne uttalelsen:

Miljøagentene sier nei til deponi I Brevik! 

Miljøagentenes Landsmøte liker ikke at det er noen voksne som planlegger å lage et deponi for farlig avfall i Brevik i Telemark. Vi synes det er dårlig gjort at de tenker mer på penger enn på oss barna og naturen.

Vi blir lei oss når vi tenker på hva som kan skje med naturen hvis det skjer en ulykke med gruvedriften. Vi frykter at det skal skje en ulykke når det farlige avfallet skal fraktes til gruvene og mens det ligger der. Dessuten kommer det til å bli veldig vanskelig for oss barna å rydde det når vi får bestemme, da det i alle fall kommer til å renne utover i naturen da!  

Vi vil ikke ha sånt søppel under beina våre eller inntil husene. Og vi vil ikke at noen andre skal ha det heller. Vi er helt sikker på at det går an å rense søpla og gjøre det på en annen måte som ikke er farlig. Vi som bor i et land som Norge må vise verden hvordan man kan gjøre det på en bra måte for både folkene og naturen.  

Miljøagentenes Landsmøte sier et klart nei til deponi for giftig avfall! I Brevik! Heike (12) presenterte forslaget på vegne av Miljøagentene i Grenland

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging