Miljøagentene støtter EUs forslag om å kutte engangsplast

EU ønsker å gjøre det strengere å bruke engangsplast, og nå skal forslaget behandles her i Norge. Basert på barns meninger har Miljøagentene sendt sine innspill til de som bestemmer.

Gjennom Barnas Klimapanel har Miljøagentene mottatt mange innspill fra barn som ønsker å gjøre noe med plastproblemet. Vi er derfor veldig glade for at EU nå kommer på banen og vil innføre strengere regler for bruk av engangsplast.

I forslaget fra EU finner vi følgende:

  • Reduksjon i bruk av engangs­plast som det er stort forbruk av og som ofte havner i miljøet. Det er foreslått at dette kravet skal gjelde engangsbeholdere til mat («take-away») og kopper i plast.
  • Der det er gode, tilgjengelige alternativer til bruk av plast, foreslår kommisjonen at medlemslandene skal forby at produktene settes på markedet så lenge de er produsert av plast. Dette gjelder engangsplast;, som f. eks. ørepinner, bestikk, tallerkener, sugerør, rørepinner for drikke og ballongpinner.
  • Mer ansvar for produsenter av engangs matbeholdere («take-away»), drikkevareemballasje, emballasje til chips og søtsaker, kopper inkl. lokk, tobakksprodukter, våtservietter, ballonger og lette bæreposer i plast, samt fiskeriutstyr som inneholder plast.
  • 90% av engangs plastflasker samles inn ved innen 2025.
  • Tydelig merking av plastprodukter.
  • Holdningsskapende arbeid overfor forbrukerne for engangsplast .
  • Korker/lokk i plast forblir festet til emballasjen under bruk.

Her kan du lese Miljøagentenes kommentar til forslaget.

Kilde: http://www.miljodirektoratet.no

Kommentarer

Agent Tellus

Agent Tellus
Bra!

15:26 19.11.2018

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging