Miljøagenter + biolog = gøyal og lærerik tur!

I år har miljøagenter flere steder tatt med seg en biolog eller to, og dratt på tur for å utforske skogen, fjæra eller dyrelivet i nærområdet.

Biologi er læren om den levende naturen. En biolog har studert biologi, og kan masse om alt som lever i naturen. Derfor er det ekstra spennende å dra ut i naturen sammen med en biolog, og det er det flere miljøagenter som har fått muligheten til i år. Her kan du lese om noen av turene. 


Foto: Kersti Kesper 

 

 

Fugler i Tønsberg

Det var kaldt og regn i Tønsberg da miljøagentene skulle på tur, men tøffe barn møtte opp og fikk flotte opplevelser med fugl på nært hold og lærte mye. Biologene fortalte hva som er spesielt med fugler, og hvorfor fuglene er viktige i økosystemet. De hadde en konkurranse om å se flest forskjellige fuglearter på 30 minutter, og barna tok konkurransen dypt seriøst. Vinneren Shaleen så 22 arter! 

Shaleen holder en sivspurv

De fanget også mange fugler i mistnett, det er et nett som er spesialkonstruert til fugler, og er laget slik at det ikke skal skade fuglene. De fikk til og med en kråke i nettet, det var ekstra spennende! 

Her slipper de kråka fri igjen.

Fuglene ble ringmerket slik at man kan kjenne dem igjen senere, og så sluppet fri. Alle barna fikk holde flere fugler hver! Det ble en veldig fin dag med morsomme opplevelser sammen med andre miljøagenter. 

 

 

Livet i fjæra i Sandefjord

I Sandefjord dro de på tur til Natholmen for å studere livet i fjæra sammen med en biolog. 

Foto: Charlotte Hallerud

 

Foto: Charlotte Hallerud

 

 

Plast og hav i Stavanger

I Stavanger hadde de en fantastisk sjølivsafari med tema «Plast og hav». Det ble en eksotisk og flott dag, og barna syntes det var supergøy! 

Foto: Kersti Kesper

 

De kjørte båt, lærte om livet i sjøen og hadde ryddeaksjon så søppelet ikke skulle havne i havet.

Julie (12) og Helene (11) er klare for båttur. 

 

Helene (11) redder havet en plastbit av gangen. 

 

 

 

Livet i fjæra i Grimstad

Miljøagenter i Grimstad dro til Lille Groos og ut i tangbeltet for å undersøke hva som rører seg utenfor kysten vår. De  dro på oppdagelsesferd i fjæra, og kartla artene de fant. De fant mye spennende! 

 

 

 

 

 

 

Alle turene arrangereres som et samarbeid mellom Lei en biolog og Miljøagentene. Arrangementene er økonomisk støttet av Miljødirektoratet. 

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging