Miljøuke i Senegal

Hei! Vi bor i Senegal. Denne uka har vi lært masse om miljøet. Vi har lært om hvordan jorda har det i dag og om hva vi kan gjøre for å redde jorda. 

Skrevet av Alexander, Snorre og Fredrik 

DETTE GJORDE VI DENNE UKA 

Denne uka har vi prøvd oss som miljøagenter, og vi har fått agentkort. På agentkortet sto det navn, stilling, ansattnummer og signatur pluss bilde. En dag plukket vi søppel fra gaten i ti minutter. Vi plukket fem fulle poser! Siden det ikke er så bra søppelsystem i Senegal så måtte vi brenne det. Hver dag fant vi miljøsvinet. Miljøsvinet er en liten lekefigur som lærerne gjemte hver dag sammen med det vi skulle lære om den dagen. 

OPPDRAGENE 

På skolen fikk vi et ark med oppdrag som vi blei enige om. Oppdragene var å plukke søppel i ti minutter, spise kjøttfri mat, sykle til skolen, bare bruke aircondition når vi skulle sove og gi noe som vi ikke trengte til noen som trenger det, istedenfor å kaste det. Når vi hadde fullført et oppdrag fikk vi et klistremerke. Men vi kunne bare gjøre hvert oppdrag en gang hver dag. Forresten så var det et oppdrag til som lærerne bestemte. Det var å skaffe sponsor til globalløpet. 

GLOBALLØPET

På fredag løp vi globalløp. Der skulle vi samle inn penger til et barnehjem. Noen av de voksne ble også med, men de fikk ikke like mange sponsorer som barna fikk. Vi skulle løpe rundt skolebygget og rundt skolen var det 150 meter. Forresten skulle vi løpe i en halvtime. På vei til mål var det to baljer med vann og der kunne man helle vann over hodet og så var det en voksen som satt ved et bord og delte ut saft. Vi løp 319 runder og samlet inn 72 555 kr! 

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging