Møtte Kjell Ropstad for å diskutere barnas fremtid

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) inviterte Miljøagentene og flere andre barne- og ungdomsorganisasjoner til et kontaktmøte tirsdag 5. mars. Møtet handlet om hvordan unge i dag kan bidra til et bærekraftig samfunn i fremtiden. Miljøagentene stilte med Tora Elgsaas (12) og Penelope Lea (14), som begge hadde mye på hjertet.

Ropstad åpnet møtet med å snakke om målet om at alle skal få muligheten til å være med på fritidsaktiviteter, og hvor stor forskjell det er på ungdommen i dag og ungdommen for 20 år siden.

- Det ligger noe i det at vi hele tiden sammenlikner oss med andre, og ønsker å bli bedre. I dag sammenlikner vi oss med hele verden, sa Ropstad.

Generasjon Z
Guro Ødegård, som er forsker på dagens ungdom ved Oslo Met, holdt et foredrag om generasjonseffekten og hvordan ungdommer fungerer som sosiale barometere for fremtiden. Ødegård snakket om at dagens ungdomsgenerasjon, generasjon Z, er en gruppe med barn og unge som har mobilisering på dagsorden, og at hun merker en økt mobilisering når det gjelder klima.

Ødegård nevner at barn og unge opplever press som de tidlige generasjonene ikke har opplevd, og med det legger hun vekt på hvordan teknologien har ført til at vi ikke bare lever lokale liv, men også globale liv.

Kjekt å bli invitert
Tora og Penelope kom til ordet flere ganger og fikk oppfordret til at de voksne må høre på de unge som ikke kan bruke stemmeretten enda. De fikk frem hvor viktig det er at barn og unge blir lyttet til, og inkludert når viktige beslutninger skal tas.

-Det er viktig å skape framtidsro, og da må den eldre generasjonen tilrettelegge for vår framtid, slo Tora og Penelope hardt i bordet med under konferansen.

Etter møtet fikk Tora og Penelope spørsmål om de syntes at Ropstad tok dem seriøst; - Han hørte på oss, sa Tora.
-Så det er bra vi ble invitert, la Penelope raskt til.


Penelope og Tora blir hørt av Kjell Ingolf Ropstad.


Penelope og Tora fikk Ropstad til å signere Bærekraftsballen.


Til slutt ble det tatt gruppebilde med alle de fremmøtte organisasjonene.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging