Mottok gigantsjekk fra Handelens Miljøfond

Miljøagentene har fått 1,2 millioner av Handelens Miljøfond for å engasjere barn og unge i å rydde plastsøppel langs Norges kyst!

50 øre av hver pose som blir solgt i norske dagligvarehandler går inn i Handelens Miljøfond, som skal fordele pengene til miljøtiltak. Med det (over-)forbruket vi har av plastposer her i landet blir dette etter hvert veldig mye penger! I første omgang er det 30 millioner kroner som skal deles ut til prosjekter som skal bidra til å verne naturen mot forsøpling, og ikke minst til rydding av plast.

Miljøagentene er de første som får utdelt «posepenger». 5. februar var det duket for overrekkelse av en stor sjekk med Rasmus Hansson fra Handelens Miljøfond og klima- og miljøminister Ola Elvestuen. Miljøagentene Penelope (14) og Ulrik (10) fikk æren av å motta pengene, som skal finansiere ryddeuke i Beintøft og strandryddeaksjoner rundt om i Norge.


Penelope og Ulrik mottok sjekken på vegne av Miljøagentene

Pengene fra Handelens Miljøfond skal også bidra til droneprosjektet, som går ut på å bruke droner og teknologi for å engasjere flere og hjelpe til å kartlegge marin forsøpling. UAS Norway står i spissen for å hjelpe Miljøagentene med dette. I tillegg er det over 20 andre bidragsytere som skal hjelpe Miljøagentene med digital teknologi.


Penelope og Ulrik fikk prøve droner for første gang


Droner er spennende for store og små!


Klima- og miljøministeren ville også prøve!


Uansett hvor gøy det er med droner er det viktigste å plukke opp søppelet man finner! Klima- og miljøministeren ble også med på oppfordring fra PEnelope.

Kommentarer

Agent alexa

Agent alexa
det er jo skikkeli bra

11:14 20.02.2019

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging