Nå er Batterijakten i gang!

-
31. mars gikk startskuddet for Batterijakten 2016. Tusenvis av unge batterijegere har begynt å samle batterier og levere dem til gjenvinning. Miljøagentene feiret avsparket på ROAF i Skedsmo med klasse 4A på Frogner skole.

Miljøagentene arrangerer Batterijakten for fjerde gang denne våren. Målet for konkurransen er å samle mest mulig batterier til gjenvinning, og dermed bidra til et bedre miljø og større miljøengasjement i skolen og lokalsamfunnet.

Er din skole med?

For å feire starten på Batterijakten ble klasse 4A på Frogner skole invitert til underholdning og spennende læring om batterigjenvinning på Skedsmo gjenvinningsstasjon. 


4A på Frogner skole fikk lov til å tjuvstarte konkurransen, og har allerede samlet inn 75 kg batterier!

Batterijaktens ambassadører, Selda Ekiz og miljøagent Alma, sto for en del av showet. Selda hadde forberedt flere flammeeksperimenter, som ble tatt svært godt i mot av publikum. De fikk fikk undervisning fra både Marianne Johnsen og Øivind Brevik hos ROAF, og fra Elreturs markedssjef Guro K. Husby! I tillegg fikk barna levere batteriene de allerede har samlet inn - hele 75 kilo!


Selda hadde flammeshow med god hjelp fra Alma

Storstilt jakt

Batterijakten er et samarbeid mellom Miljøagentene, Clas Ohlson, Varta og Elretur. Alle skoler i hele landet er invitert til å delta på Batterijakten. I løpet av kampanjeperiodens tre uker i fjor samlet 11.000 fjerdeklassinger inn hele 80 tonn batterier! Det er nesten like mye som 40.000 kaniner!

Selda Ekiz, kjent fra Newton og Anno på NRK, er årets voksenambassadør. Hun håper at barna kan samle inn enda flere batterier i år.

- Jeg håper at årets batterijegere finner så mange gamle batterier som mulig, sånn at vi slår rekorden. Det hadde vært så kult! Det er så mange som har batterier liggende hjemme, som ikke tenker på at de må samles inn og leveres til gjenvinning, slår Selda fast.


På Frogner skole er de allerede godt i gang.

Kreative innsamlingsmetoder

Med seg har Selda miljøagent Alma (9), som er barnas representant for årets batterijakt.

- Jeg har aldri vært med på den før, men jeg tror det blir veldig gøy! Vi skal gå i grupper fra dør til dør og spørre folk om de har noen gamle batterier de vil kaste, forteller Alma.

Fjorårets vinner samlet inn 152 kg batterier per elev – og hele 2,7 tonn til sammen! For å få til dette engasjerte de slekt og venner til innsamlingen, og elevene har gått fra dør til dør i lokalsamfunnet. Andre skoler har troppet opp i lokalavisens kontorer med batteriforespørsler og sendt e-poster til bedrifter. De har laget flyers og har hatt dugnad med vafler for å teipe batteriene.

Øke bevisstheten

Tall fra Miljødirektoratets viser at kun 34% av alle solgte husholdningsbatterier ble gjenvunnnet i 2012. Med Batterijakten ønsker Miljøagentene å øke bevisstheten rundt elektronisk avfall.

- Batteriene skal ikke kastes i den vanlige søpla! Batteriene kan være brannfarlige, og det finnes stoffer inne i dem som ikke er bra for miljøet, er Almas klare beskjed.

Åpen konkurranse

Alle fjerdeklasser i hele landet er invitert til å delta i Batterijakten. For å registrere klassen går man inn på www.batterijakten.no. Konkurransen varer fra 31. mars til 21. april, og tre klassevinnere får 10 resirkulerte nettbrett hver. Clas Ohlson-butikker over hele landet står klar for å ta imot batteriene.

Mer informasjon om Batterijakten: www.batterijakten.no

Batterijakten - The Movie: https://youtu.be/ZjGTL9bMA6A

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging