Nå er det straks klart for Strandryddeuka!

Strandryddeuka er en nasjonal miljødugnad i regi av Hold Norge Rent. Hvert år deltar tusenvis av frivillige med å rydde strender, øyer og havbunnen langs kysten og langs bekker, elver og innsjøer i innlandet - bli med du også!

Hvor: over hele landet
Når: 29.april til 5. mai.

Miljøagentene håper at så mange som mulig vil være med på årets strandryddeuke. Hver eneste dag blir det kastet mye søppel i naturen – og hvert eneste år havner 8 millioner tonn plast i havet. Plastsøppel er en stor trussel mot alt som lever i naturen fordi det aldri forsvinner, men etter hvert brytes ned til bittesmå biter som kalles mikroplast. Derfor er det lurt at vi plukker opp plasten før den blir brutt ned til mikroplast.

Du kan hjelpe til ved å bli med på strandryddeuka!

Over 80% av søpla i havet kommer fra land. Derfor bidrar alle som rydder på stranda, ved innsjøer, elver og stier til å holde søpla vekk fra havet.

Har du lyst til å være med? Kanskje du kan arrangere en ryddeaksjon sammen med lokallaget ditt, eller klassen din. Du finner mange tips og triks i Miljøagentene ryddeveileder.

Sjekk ut ryddeportalen til Hold Norge Rent her kan du registrere din egen ryddeaksjon eller finne andre ryddeaksjoner du kan delta på. Her finner du også informasjon om avfallsinnlevering og du kan finne områder som trenger en ryddeaksjon.

Lykke til!

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging