Nå skal Bodø se på lovnadene om å gjøre kommunen plastfri

I fjor fikk miljøagenten Heike bystyret i Bodø til å love å slutte med plast. Nå skal kommunen finne ut hva det betyr. Endelig begynner det å skje noe!

– Å bli helt plastfri går jo selvsagt ikke an, så nå driver vi og utreder hva vi kan få til, sier miljøvernsjef Jan Wasmuth i Bodø kommune til Avisa Nordland.

Miljøagent Heike Leander Olaussen (11) synes det har tatt lang tid siden han i fjor fikk enstemmig ja fra bystyret om å gjøre Bodø plastfri. Han er likevel glad for at kommunen nå setter i gang med arbeidet. Selv synes han det er lurt å starte i det små.

– Jeg synes kommunen kan begynne med skolene og barnehagene. På min skole sorterte vi ikke plast før jeg tok det opp i elevrådet. Alle barnehager, skoler og sykehjem må sortere plast. Og rådhuset, selvsagt, sier Heike til Avisa Nordland.

Og Heike har mange flere tips på lager.

– Og de som må bruke engangsbestikk, kan gå over til tre i stedet for plast. Og så mener jeg at alle butikker må gi ut tøyposer i stedet for plastposer. Og så kan vi ha panteaksjon, og ved alle søppelkassene i byen, må det være egne flaskebeholder. I Glasshuset må det bli sortering av plast. Og så må ikke kommunen ha fotballbaner med mikroplast. I Nordlandshallen la de plastgress rett etter at bystyret hadde sagt ja til plastforbud, det synes jeg var skikkelig teit, sier Heike til Avisa Nordland.

Blir du inspirert av Heike og har lyst til å utfordre din kommune? Ta kontakt med oss på post@miljoagentene.no

 

Kommentarer

Agent Dyrejenta Marit

Agent Dyrejenta Marit
So bra

20:11 19.04.2018

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging