Nasjonalt avspark for Beintøft 2018!

Tirsdag 4. september ble det avholdt nasjonalt avspark for Beintøft på Aronsløkka skole i Drammen. Over 400 elever markerte Beintøft ved å gå i samlet tropp til skolen. I skolegården ble det avholdt taler, fremført BliMe-dans og en morsom SillyWalk-konkurranse mellom elevene og lærerne.

Denne uken starter Norges største gå-til-skolen-aksjon. I løpet av september skal over 40.000 skoleelever konkurrere i å reise miljøvennlig til skolen.

Med Beintøft ønsker Miljøagentene å bidra til større miljøengasjement og bevisstgjøring av miljøproblemene knyttet til bilkjøring i skole og lokalsamfunn. Miljøvennlig transport til og fra skole og jobb gir mindre luftforurensing lokalt og lavere CO2-utslipp skapt av biltrafikk. Det oppstår færre trafikkfarlige situasjoner, og barna blir mer opplagt til å ta til seg kunnskap gjennom hele skoledagen. Beintøft er en nasjonal kampanje i regi av Miljøagentene, i samarbeid med Loop Miljøskole og Syklistenes landsforening.

Beintøft-markering i Drammen

Tirsdag 4. september ble det avholdt nasjonalt avspark for Beintøft på Aronsløkka skole i Drammen. Over 400 elever markerte Beintøft ved å gå i samlet tropp til skolen. Deretter deltok alle elevene på BliMe-dansen i skolegården, etterfulgt av taler ved rektor Lena Merete Kilen, Ingvild Waage fra kommunen og miljøagent Klara (11). Temaet for dagen var viktigheten av det å gå og sykle til skolen, miljøsatsing i skoleverket og hvordan barn kan påvirke de voksne til å gjøre riktige miljøvalg. Etter talene var det «Silly Walk»-konkurranse, hvor elevene konkurrerte med lærerne i gå på rarest måte.


Jo flere som går sammen, jo hyggeligere er det å gå til skolen


Spesialagent Klara holdt appell


Silly Walk - Det finnes mange morsomme og rare måter å gå til skolen på! 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging