Norges tøffeste klasse

2.klasse på Halsnøy skule i Kvinnherad vant hele Beintøft!

Beintøft er Norges største gå-til skolen aksjon, og er en konkurranse som arrangeres hvert år av Miljøagentene. Over 50.000 elever har deltatt i årets Beintøft. Til sammen har de tilbakelagt over en million bilfrie kilometer de siste ukene! 

I konkurransen samler klassene poeng ved å gå og sykle til skolen. De kan også løse morsomme klasseoppdrag om klima- og miljø, for å samle ekstra poeng.

Overrasket med stor sjekk og kake

Klassen som gikk helt til topps, og ble trukket ut som hovedvinner, var 2.klasse på Halsnøy skole i Kvinnherad. Klassen visste ingenting om at de hadde vunnet og trodde de bare skulle ha en vanlig gymtime. Men i gymsalen var ordføreren i Kvinnherad, Hilde Enstad, med en kjempestor sjekk på 30.000kr.

Gjett om klassen ble overrasket!?

Elevene i klassen har gått 2240 kilometer de siste ukene og virkelig gjort en innsats for klimaet og miljøet. Så det er ikke rart at andreklassingene på Halsnøy skole ble glade.


Jorda rundt hver eneste dag

Alle årets deltagere har gjort en forrykende innsats. Den siste måneden har elever i hele landet gått rundt jorden nesten halvannen gang hver skoledag.

– Det er så gøy å se hva de har fått til sammen! Årets deltagere har virkelig stått på. De har ikke bare gått og syklet, klassene har også arrangert sykkelaksjoner, søppelrydding, laget kunstverk og tegninger, alt for klimaet og miljøet, sier Kaspar Tjeldflaat Steudel, prosjektleder i Miljøagentene.

Kaspar håper skoleelevene også kan inspirere foreldrene til å la bilen stå litt oftere.

– Elevene viser hvor enkelt det er å gjøre en forskjell. Å la bilen stå er bra for både klima og miljø. Tusen takk for innsatsen dere har gjort, sier han.

Les mer: Her kan du se hvilke andre klasser som vant premier i Beintøft

 

 

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging