Øk panten!

Det har blitt forslått å øke panten til 2 og 3 kroner. Miljøagentene mener at dette ikke er nok, og at panten må økes til 5 kroner, både for små og store flasker!

På Miljøagentenes Landsmøte i for to år siden ble pant vedtatt til å være en av hovedsakene som Miljøagentene skulle jobbe med de neste to årene. Dette var det landsmøtet vedtok:

«Ikke vær en fant, Pant!
I dag er det alt for mange flasker som aldri blir pantet! Mange millioner bokser og flasker blir kastet ut i naturen hvert år. Om vi øker pantesatsen og i tillegg gjør det enda lettere for folk å pante, vil flere levere panten sin inn til gjenvinning. Dette vil være veldig bra for miljøet. Miljøagentene krever at pantesatsen settes opp og at det gjøres lettere å pante flasker.»

Etter dette gjennomførte vi er stor panteaksjon, som beståod av tre deler:
1.    Sjekke panteautomater i nærheten og gi godkjentmerke
2.    Samle inn mest mulig pant og gi overskuddet til et prosjekt
3.    Samle inn innspill om folks pantevaner

Nå har Miljødirektoratet foreslått å øke panten til 2 kroner for flasker og bokser under en halv liter, og 3 kroner for drikkevareemballasje over en halv liter. Det skal gjøre at innsamlingen av flasker og bokser skal bli større og forsøplingen mindre.

Miljøagentene mener at panten bør bli enda høyere:
Miljøagentene i Kringlebotn har gjennomført en omfattende undersøkelse om nivået på panten. Svarene tyder på at en økningen til 2 og 3 kroner ikke er nok til å utgjøre særlig stor forskjell. En økning til 5 kroner vil derimot gjøre at flere tenker seg bedre om. 

Miljøagentene mener derfor at panten bør økes til 5 kroner, uavhengig av flaskens størrelse!

Her er Miljøagentene Oda og Birk fra sitt innspill om pant:

Kommentarer

Agent Emilijan

Agent Emilijan
Enig

14:07 20.10.2018

Agent wili.villa

Agent wili.villa
Helt enig.

18:58 19.04.2018

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging