Oppdrag Regnskog-utstillingen er åpen

Nå kan DU se utstillingen om regnskogen, laget av Miljøagentene.

Barn fra hele Norge har sendt inn skulpturer, tegninger og kunst som fremstiller arter man finner i regnskogen. Nå er utstillingen endelig satt sammen og åpnet, på Deichman Bjørvika i Oslo.

Det var strålende sol når Sofia besøkte Deichman Bjørvika for å åpne utstillingen!

Miljøagent Sofia (10) var med på utstillingsåpningen på biblioteket og holdt en åpningsappell. Hun oppfordrer andre barn til å bry seg om regnskogen og bidra til å ta vare på den, for eksempel gjennom å unngå mat med palmeolje, spise mindre kjøtt og passe på at foreldre ikke kjøper møbler laget av trær fra områder hvor regnskogen vokser.

Utstillingen passer for barn og voksne som vil lære litt om regnskogen. Miljøagentene er opptatt av å ta vare på naturen, og regnskogen er viktig for mange barn. Barn fra forskjellige plasser i hele Norge har vært kjempekreative og sendt inn spennende arter, som de har laget selv. Og artene i regnskogen er spennende!

Her ser dere deler av utstillingen, med piraja og rosa amazondelfiner. Ser du delfinen laget av en antibac-flaske?

Over halvparten av verdens dyr og arter lever i regnskogene, selv om skogene bare dekker cirka 6% av jordas overflate. Akkurat hvor mange arter som finnes i regnskogene vet vi ikke, og forskerne oppdager hvert år nye og ukjente dyr og planter. Noen forskere tror det finnes så mye som 30 millioner forskjellige typer insekter i regnskogen!

Mange av artene i regnskogen er truet og områdene med regnskog blir stadig mindre. På under hundre år har mennesker ødelagt omtrent halvparten av regnskogen. Naturen har brukt kanskje 100 millioner år på å bygge den opp.

Utstillingen vil bli stående i barneavdelingen på Deichman Bjørvika fram til landsleir i september. Det er mulig for alle miljøagenter i Oslo og omegn å besøke den før det, og agenter som bor lenger unna kan ønske seg utstillingen ved å sende en mail til regnskog@miljoagentene.no. Spør gjerne stedet du har lyst til å ha utstillingen (skolen din? biblioteket?) om de vil ha den og har plass før du sender oss en mail.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging