Opplæring med droner er i gang!

Lørdag 6. april ble droneopplæringen til Miljøagentene sparket i gang på ordentlig! Miljøagentene skal bruke droner for å kartlegge forsøpling og nå har den første delen av opplæringen startet, og fire grupper med miljøagenter var på lørdag med på opplæring. De lært om flysikkerhet og alle fikk prøve seg som ordentlige dronepiloter.

De to aller første kursene skjedde i Svolvær flyplass i Lofoten og på Gardermoen flyplass i Oslo, med til sammen fire grupper med miljøagenter. Miljøagenter fra Vågan i Lofoten hadde opplæring på Svolvær lufthavn, mens miljøagenter fra Oslo og Ottestad møtte spente opp på Gardermoen flyplass.

Takket være blant annet våre partnere i Avinor, UAS Norway og Droneakademiet får alle barn og voksne som skal fly droner med Miljøagentene god innføring i sikkerhet og regler rundt droneflyving. Miljøagentene har mulighet til å gjennomføre dette ved hjelp av støtte fra Handelens Miljøfond og LNUs Herreløs Arv. På lørdag ble til sammen 5 droner overlevert til oss i gave. Planen er å bruke droneteknologi for å kartlegge naturområder hvor det er behov for å rydde søppel. 

Fløy droner på flyplassen
Man må ta hensyn til mange ting når man flyr med droner, blant annet været. På lørdag var vi veldig heldig med været, særlig i Svolvær hvor de fikk fly utendørs på flyplassen. På Gardermoen skjedde flyvingen innendørs i en stor hangar. Vi ble fortalt at det var veldig sjeldent at barn fikk lov til å være inne på flyplassen uten å være passasjerer, så det var veldig spennende. Avinor, som eier flyplassene i Norge, er med på prosjektet og har hjulpet til med å få i stand opplæring på flyplassene. Å fly med droner er vanligvis ikke lov i nærheten av flyplasser, men med tillatelse er det et av de sikreste stedene å fly. Det er fordi på en flyplass har flytårnet alltid full kontroll over alt som er i lufta. 

Miljøagentene eier 5 droner
Til sammen har Miljøagentene fått fem droner av typen DJI Mavic 2 Zoom i gave av UAS Norway, som er en interesseorganisasjon for droner. Dronene har kameraer og kobles opp mot smart-telefoner når de er i bruk, og blir et veldig spennende verktøy for miljøagenter rundt om i Norge å bruke i det arbeidet de allerede gjør med søppelplukking og strandrydding.

Tekst: Sina Øversveen

Foto: UAS Norway, Ole Wiik, Sina Øversveen, Siri Aareskjold og Erling Slyngstad-Hægeland

 

Kommentarer

Agent Erdnos

Agent Erdnos
Hvordan meler man seg på

11:01 27.04.2019

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging