Påmelding til Beintøft 2019 har åpnet!

Norges største gå-til-skolen aksjon varer fra 2. – 29. september og er en konkurranse for alle barneskoleelever. Nå er det åpnet for at klassen kan melde seg på.

Målet med Beintøft er at flest mulig skal velge en bærekraftig måte å komme seg til og fra skolen på. Dette innebærer for eksempel å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen. Dette er bra for luftkvalitet, trafikksikkerhet, helse og miljø.

Du kan melde på klassen til Beintøft her.

Årets tema
Tema for i år er «Gå sammen for Fremtiden». Den siste tiden har barn over hele verden samlet seg rundt et felles mål, nemlig å få politikerne til å forstå at de må tenke bærekraftig når de tar beslutninger og kreve at de gjør endringer som sikrer en grønn og bedre framtid. Det er nettopp dette som er utgangspunktet for årets Beintøft-tema. For hva sender vel et klarere signal til de som bestemmer enn at barn over hele Norge tar beina fatt og går, sykler eller tar kollektivt til skolen isteden for å kjøre bil? Ikke nok med det, da gjør vi også kloden vår en stor tjeneste.

Innspill til Barnas Klimapanel
I flere år har Barnas Klimapanel fått innspill fra tusenvis norske barn som har deltatt i Beintøft til barnas Klimarapport. Det ønsker vi også i år. Barn som deltar i Beintøft vil derfor få tilsendt innspillsblanketter, som de kan bruke til å sende inn sine tips for en mer miljøvennlig fremtid!

Du kan melde på klassen til Beintøft her.

Premier
Nasjonal vinner: 30 000 kroner til årets tøffeste klasse

Beste klasse per trinn: 1.-7. klasse:  5000 kroner

Beste klasse per fylke: 5 000 kroner

Vinnere av kreative ukesoppdrag: Hver uke deler vi ut 2 000 kroner til vinner av kreative ukesoppdrag: en vinner i 1.-2. trinn, en vinner i  3.-4. trinn og en vinner i 5.-7. trinn.

Premiene skal bidra til videre miljøvennlig aktivitet og komme hele klassen til gode. F. eks. sykkelparkering, parsellkasser eller turutstyr. Skoler trenger forskjellige ting, og vi vil samarbeide med skolene for at midlene blir vel anvendt. Det viktigste er likevel at vi endrer holdninger.

Les mer om Beintøft her.

Meld klassen på Beintøft her.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging