Påmelding til Beintøft 2023 har åpnet – tar du utfordringen?

Fra 4. september til 25. september deltar barn over hele landet på Beintøft, Norges største gå-til-skolen-aksjon. Bli med og gå for planeten dere også!

Fra 4. september til 25. september deltar barn over hele landet på Beintøft, Norges største gå-til-skolen-aksjon. Hvert år er over 50 000 barneskoleelever med på å gå, sykle og reise kollektivt til skolen. Dette fører til mindre CO2-utslipp, mindre plast i naturen og tryggere skoleveier. Bli med og gå for planeten dere også!

Gå til Beintøft.no for mer info og påmelding

Direkte til påmeldingsskjema for Beintøft 2023!

Beintøft 2023 setter søkelys på ulike klima- og miljøutfordringer og fremmer barnas meninger ovenfor politikere. Alle barneskoleklasser kan være med.

Kommunevalg – SI IFRA NÅ!

Nå er det snart valg, og gjennom Beintøft kan du si ifra om hva du mener om nærmiljøet ditt. Selv om barn ikke har stemmerett, har de rett til å bli hørt. De som bestemmer, har plikt til å høre på hva barn tenker og mener om sin egen fremtid. Derfor handler Beintøft også om at deres stemme skal bli hørt!
Det er viktig å ta gode valg, og for å ta gode valg, må politikere vite hva dere mener, enten det er deres skolevei eller klimaendringer dere er opptatt av. 
En måte å få stemmen sin hørt er å sende innspill til Barnas klimapanel. Innspillene blir hvert år brukt til å lage Barnas klimarapport, som forteller politikere hva barn og unge mener om klima og miljø. Og den rapporten må politikere lese og lytte til.

Challenges

Til temaene er det utviklet challenges. Disse løses ved å sende inn og laste opp et bilde. Klassen skal løse disse i felleskap. Du står fritt til å tolke oppdragene slik du vil og de mest kreative bidragene blir premiert.

Challenge accepted?

Det er tre spennende og beintøffe challenges som gjør dere bedre kjent med klimaendringer for å lære om hvordan vi kan motvirke dem for en lysere fremtid. Vi blir også bedre kjent med naturen rundt oss og lærer om hvordan vi kan ta bedre vare på naturen og bygge håp i samfunnet vi lever i.

Vi deler ut totalt 30 000 kr til totalt 6 vinnere, hvor hver vinner mottar 5000 kr per oppdrag. Vi kårer følgende vinnere:

  • Beste bidrag 1.-2. trinn
  • Beste bidrag 3.-4. trinn
  • Beste bidrag 5.-7. trinn.

Les mer om premiene under bildet. 

Foto: Johnny Vaet Nordskog.

Premier 

Det deles ut hele 150 000 kr i premier i Beintøft. I tillegg til klasseoppdragene deles det ut 

  • Nasjonal vinner: 30 000 kroner
  • Trinnvinnere: Beste klasse per trinn: 5000 kroner 
  • Fylkesvinner: Beste klasse i hvert fylke: 5 000 kroner 

Premiene skal bidra til videre miljøvennlig aktivitet og komme hele klassen til gode. F. eks. sykkelparkering, parsellkasser eller turutstyr. Skoler trenger forskjellige ting, og vi vil samarbeide med skolene for at midlene blir vel anvendt. Det viktigste er likevel at vi endrer holdninger og handlinger.

Det følger med undervisningsopplegg bestående av lærerveiledning, undervisningsvideo, PowerPoint, quiz og et forslag til aktivitet i klasserommet. Undervisningsopplegget er aldersdifferensiert og det er utviklet eget materiell for 3.-4. trinn, 5.-6. trinn og 7. trinn.

  • Fremtid – Klima : Elevene skal lære om klimaendringer, hvordan forurensing påvirker klimaet og hva du selv kan gjøre for å hjelpe vår fremtid og klimaet.
  • Håp - Miljø: Elevene skal utvikle naturglede, lære om artsmangfold, om forurensing av naturen, miljøtiltak og hvordan søppel skal håndteres for å bygge håp i samfunnet.

Spesiell takk til våre samarbeidspartnere: 

       

 

     

 

     

  

Lykke til!! 

Prosjektleder: Annam Chaudhry 

Hvis du lurer på noe kontakt oss på: 

beintoft@miljoagentene.no 

Gå til Beintøft.no for mer info og påmelding

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging