Rapport fra "Hold Høsten Ren"

16. september var det den internasjonale strandryddedagen, og uka i forveien ryddeuka "Hold Høsten Ren". Da gjorde Miljøagenter over hele landet en innsats for å gjøre selen, måken og torskens hjem klart for vinteren.

Da Miljøagentene i Haugsund arrangerte strandrydding på kyststien til Kvalsvik fant de så mye plast og søppel at leder for lokallaget, Aaron Schaaning, måtte be ordføreren og kommunen om hjelp til å få hentet alt avfallet. I tillegg til søppel og skrot fant de en flaskepost - den innholdt en tegning, men ingen avsender. Lokallaget lekte også "plastmonsteret kommer" - en kreativ variant av "haien kommer"."Plastmonsteret kommer"


Miljøagentene i Bodø ryddet den 16. september bystranden Breivika. De fant mye rart, blant annet plastrør som stammer fra sprengningsarbeid og hele tre sekker med spiker fra et utbrent bål. Det var strålende vær og fjære, slik at de unge miljøagentene kom seg helt ut på to holmer for å rydde. Fire voksne og tre barn ryddet bålet i to hele timer, og enda fikk vi sikkert ikke med alt. 

Heike (10 ½ år), leder i Miljøagentene i Bodø, er veldig fornøyd med miljøinnsatsen og har noen tips til andre som vil rydde strender:
 Vi gjorde noe vi mener er lurt. Vi plukket nemlig også søppel på vei til stranda, i tillegg til at vi hadde med en egen pose til tomgods. Jeg er veldig fornøyd med dagen og oppmøtet. Jeg er glad det ikke var så mye store ting å finne. Det rareste jeg fant var en sykkelhjelm. Jeg lurer på om det er St.Hansbålet de ikke har ryddet opp enda, siden det ligger så mye spiker her. 

Fra Miljøagentene i Grenland ryddet seks agenter sammen familie og venner på Åsstranda i Porsgrunn.
De tror de kan ha ryddet nærmene 10 kg plast og avfall!


Miljøagent Ronja holdt appell under Nordkapp Filmfestival på den internasjonale strandryddedagen:


Foto: Malin Jacob

Har du lyst til å rydde en strand?
Registrer din ryddeaksjon på www.holdnorgerent.no/ryddeportalen

Kommentarer

Agent Forsker og Forfatter Noor

Agent Forsker og Forfatter Noor
Fantastisk! Kjempe bra innsats folkens!:) Hold høsten ren!

20:35 22.01.2019

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging