Samler penger til flyktninger i Sør-Sudan

Spesialagentene Sol (14 år, fra Nesodden) og Dina (13 år, fra Oslo) på jobb for Miljøagentene på Operasjon Dagsverk.

Operasjon dagsverk

Operasjon dagsverk (OD) er en organisasjon som hvert år hjelper tusenvis av mennesker som trenger det. OD er en organisasjon som styres av ungdom. Litt som at Miljøagentene er en organisasjon som styres av barn. OD får penger ved at norske barn og unge jobber i en dag for å tjene penger som de gir til operasjon dagsverk.

I år går pengene til flyktningene i Sør-Sudan. Millioner av mennesker fra Sør-Sudan har flyktet over til nabolandet Uganda på grunn av borgerkrig. Borgerkrig er en konflikt eller en krig som foregår innenfor et land. Mange menneskene fra Sør-Sudan har måttet forlate ting de var glade i. Hjemme sitt, landet sitt eller familie og venner. De som har flyktet har også mistet utdanningen sin, og kommer derfor mest sannsynlig aldri til å få seg en jobb. Selv om alle disse menneskene har hatt en vanskelig fortid, finnes det håp for dem.

Pengene som samles inn i operasjon dagsverk i år skal nemlig gå til flyktningene fra Sør-Sudan i Uganda. I år skal OD gjøre at 10 200 ungdommer lærer å lese og skrive. OD-midlene skal også brukes til å lage gruppesamtaler og terapi for ungdom som har hatt vonde opplevelser. I tillegg skal OD legge til rette for at flyktningene fra Sør-Sudan og lokalbefolkningen i Uganda skal kunne snakke sammen uten at det skjer noen konflikter.

Du kan lese mer om årets prosjekt på https://www.od.no/pushgrensene.

På jobb for OD og Miljøagentene

Dina og jeg (Sol) er medlemmer i Miljøagentene. Vi jobbet for hovedkvarteret på OD-dagen i år. Vi fikk i oppdrag å skrive artikler til miljøagentenes nettside om klima, miljø og operasjon dagsverk. Når dagen er over, har Dina og jeg tjent 300 kr hver. De pengene kommer til å hjelpe unge flyktninger fra Sør-Sudan.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging