Sjekk ut Oppdrag Regnskog

Miljøagenter fra hele Norge har laget en omreisende kunstutstilling om regnskog. Her finner du alt av informasjon om Oppdrag Regnskog.

Kunstutstillingen viser frem ulike arter som lever i regnskogen. Over halvparten av verdens arter finnes i regnskogen. Vi vet faktisk ikke nøyaktig hvor mange arter det er der, og hvert år oppdager forskere nye dyr og planter. 

Utstillingen
Miljøagenter og barn ble invitert til å sende inn bilde av sitt kunstbidrag. Noen bidrag er valgt ut til å være med i selve utstillingen.

I sommer kan miljøagenter som bor i Oslo og omegn besøke utstillingen på barneavdelingen på det nye hovedbiblioteket i Oslo, Deichman Bjørvika. Les om da Sofia (9 år) åpnet utstillingen her.

Etter landsleiren i september skal utstillingen reise rundt i landet. Alle medlemmer i Miljøagentene som bor andre steder kan ønske seg utstillingen ved å sende en epost til regnskog@miljoagentene.no. Spør gjerne stedet du har lyst til å ha utstillingen (feks skolen din eller biblioteket) om de vil ha den og har plass før du sender oss en epost.

 

Bli inspirert av noen av bidragene til Dagens oppdrag om regnskogdyr, våren 2020 

Lær mer om regnskogen

Miljøagentene er opptatt av å ta vare på regnskogen, fordi den er viktig på mange måter. Regnskogene i verden utgjør noen av de største naturområdene i verden, med tusenvis av arter. 

Det er mange forskjellige måter å bli bedre kjent med regnskogen på - du trenger ikke reise langt! Hvis du klikker deg litt rundt inne på sidene til Miljøagentene finner du mye forskjellig og vi har en egen side hvis du er interessert i å se filmer om regnskogen: filmtips om regnskogen!

Lag regnskogkunst
Barn i hele Norge har bidratt til utstillingen - og du kan også lage regnskogkunst. Lag et bilde eller en skulptur av en art som lever i regnskogen – det kan være et dyr, insekt, plante, trær eller blomster. Du kan selv velge hvilken art du har lyst til å lage så lenge den lever i regnskog, og du kan velge hvordan du vil lage ditt kunstbidrag.

Vil du lage en skulptur der du bruker ting fra naturen? Eller av søppel? Du kan male eller tegne. Eller bruke trolldeig, perler, 3D-printer eller treverk. Er du glad i å strikke eller hekle er det bare å finne frem garn. Eller hva med å bygge et regnskogsdyr av lego? Lag et kunstverk på en måte som du synes er gøy!

Det er dessverre for sent å sende inn bidrag til utstillingen, men hvis du har laget regnskogkunst vil vi uansett gjerne se. Send et bilde av ditt kunstverk til regnskog@miljoagentene.no.

  • Husk å skrive ditt navn, din alder, hvilken regnskogsart du har laget en modell av og gjerne litt om hvilke materialer du har brukt.
  • Alle som sendte inn bilde av bidraget sitt før den første utstillingen åpnet var med i trekningen av en liten gave. Vinnerne ble tilfeldig trukket ut av Sofia (9 år) og har fått epost. Gratulerer! 

Regnskogverksted
Ta gjerne bilder når du lager ditt kunstverk, og send dem til oss så vi kan dele her på nettsiden. Da kan man følge med på hva andre lager, og bli inspirert. Her finner du tips til hvordan du kan arrangere et regnskogverksted. Kanskje du kan samle lokallaget ditt eller en vennegjeng? Hvis det er bilder av barn, må både barnet og foreldre/foresatte godkjenne at bildet sendes inn og kan brukes på sosiale medier og nettsiden til Miljøagentene.

Foto: Julie Forchhammer

 

Her kan du lese mer om Miljøagentene, og her kan du bli medlem. 

Alle spørsmål rundt prosjektet kan sendes til regnskog@miljoagentene.no

Oppdrag Regnskog arrangeres i samarbeid med Regnskogfondet, og er støttet av Aktivitetsstøtta fra LNU.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging