Skal hjelpe villbiene med 10 000 biehus

Miljøagentene og Sunniva forener krefter for å hjelpe villbiene i Norge. Målet er å plassere 10 000 biehus rundt om i hele landet slik at de små heltene kan vokse i antall og fortsette sitt livsviktige arbeid.

Biene er essensielle for livet på jorden. De bestøver blomster og planter og skaper med det liv for både mennesker og dyr. Men antallet villbier synker raskt. Nå bretter Miljøagentene og Sunniva opp ermene for å motivere alle til å gjøre en innsats for villbiene.

Viktig hjelp

- Vi kan hjelpe villbiene! Mange arter er kritisk truet, så de trenger flere steder der de kan bo og legge egg. Får de det, vil også bestanden vokse. Derfor ber vi om folkets hjelp til å plassere biehus i sitt nærmiljø, sier daglig leder Are Shaw Waage i Miljøagentene, som er barnas miljøorganisasjon.

Boligdugnaden for de flittige insektene er enkel å være med på: Ta med et biehus fra en Coop OBS-butikk, bestill det på sunniva.no eller du kan lage ditt eget. Plasser biehuset på balkongen, i hagen, parken eller i en skog. Sørg for at det får sol på seg, er skjermet og at planter vokser i nærheten. Så er det bare å vente på at de nye huseierne flytter inn.

Biehusene er lagd av furu, har miljøvennlig impregnering, er fullt nedbrytbare og er formet som en juicekartong. Sunniva er med på dugnaden og markedssjef Linn Sinnes Abrahamsen håper små og store vil bidra.

- Biene er fødselshjelp for alt grønt liv. De sikrer at verden får frukt, grønnsaker og bær. Vi høster fra naturen når vi lager juice og vil gjerne gi noe tilbake. Bier finnes i hele Norge. Derfor trenger de hjelp fra alle, uansett hvor i landet man bor, sier Sinnes Abrahamsen.   


Miljøagentene Vera (til venstre) og Sigrid tester hvor de skal sette opp biehusene.

- Skaper engasjement

Overingeniør og insektekspert Arnstein Staverløkk ved Norsk institutt for naturforskning synes utdelingen av 10 000 biehus er et flott og viktig initiativ.

- Det er udelt positivt at det legges til rette for å gi biene så mange nye boliger. Ved å dele ut 10.000 biehus kan man gi noe tilbake til de små hjelperne som blant annet er med på å lage maten vi spiser, sier Staverløkk.

Han håper at utdelingen av biehusene har en ekstra stor appell hos de yngste.

- Det at barn deltar gir dem en flott mulighet til å studere villbienes liv og forstå viktigheten av å bry seg om naturen. Og kanskje det pirrer nysgjerrigheten på andre viktige prosesser i naturen og skaper et varig engasjement.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging