Søppelsortering på FUTR WKND!

Lørdag 15. juni arrangerte Egmont en aktivitetsdag for barn og familier med fokus på teknologi, miljø og læring. Miljøagentene var der med spesialagenter, søppelsorteringskonkurranse og "med rett til å si ifra"-rom.

Spesialagentene Cyan, Emil, Emanuel, Iver og Aria var blant flere hundre barn som var på Future Weekend 15. juni i Oslo. De gjorde en helt fantastisk innsats for Miljøagentene den dagen, og hjalp til med både søppelsorteringskonkurranse og "med rett til å si ifra"-rommet vi hadde på den store aktivitetsdagen.

Arrangementet solgte over 1000 billetter og det var en travel dag med mange interessante aktiviteter. Egmont er et av Skandinavias største medieselskaper og gir ut blant annet Donald Duck, Pondus, Nemi og andre tegneserier, i tillegg til mange av de største bladene i Norge. Lørdagen fylte de bygget sitt i Oslo med spill, gaming, youtuberen Noobwork, koding, filmvisning og miljøagenter!

Utenfor Egmonthuset hadde vi Miljøagentene-teltet vårt og søppelsorteringskonkurranse! Mange barn var veldig flinke til å sortere, og mange voksne lærte noe også noe nytt. Spesialagentene våre var kjempeflinke til å lære bort ting om sortering! Visste du blant annet at man skal kaste sugerør i restavfall, fordi det lages av en type plast som ikke kan gjenvinnes? Eller at kartongen til kikerter og tomat kan kastes i papiravfallet, selv om den har plast eller folie? Hvis du noen gang lurer på hvordan du skal sortere noe bør du gå til sortere.no for å sjekke! 

I tillegg til søppelsorteringskonkurranse hadde vi et eget «Med rett til å si ifra»-rom. Alt var klart med tegnepapir, blyanter, tusjer og klistermerker slik at alle kunne tegne og skrive om natur, miljø og klima – og i løpet av dagen ble det laget mange fine tegninger som ble hengt opp i rommet.

Tegningene og de fine beskjedene har nå blitt tatt med til Hovedkvarteret. De blir tatt vare på og blir viktige innspill til Barnas klimapanel og årets klimarapport fra norske barn. Kanskje du blir inspirert? Hva er din viktigste miljøsak? Kommenter gjerne med agent-innloggingen din eller send en epost til bk@miljoagentene.no.

Tekst: Sina Øversveen
Foto: Egmont

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging