Stavanger-skoler i Beintøft-toppen

Beintøft er en klassekonkurranse, men ser vi på samlet poengsum for skoler rundt om i landet, er det Rogaland, og mer spesifikt Stavanger, som dominerer topplisten. Blant topp fem skoler i landet ligger fire av dem i Stavanger. Miljøagentene var med da Stavanger kommune hedret Våland skole som årets Beintøft-skole.

Totalt deltok 467 skoler i 169 kommuner i årets Beintøft. Stavanger kommune var den kommunen i Norge som gikk mest og leverte best på ukesoppdragene sine.

Skolene

Våland, Gausel og Hundvåg skole kom på henholdsvis første, andre og tredjeplass. Vaulen ble nummer fem. Hundvåg skole stakk av med fylkespremien i Rogaland, mens klasse 6A på Buøy skole var den beste sjetteklassen i Norge. Begge disse fikk 5000 kroner hver i premie av Miljøagentene. 

Våland var best

Stavanger kommune har engasjert seg mye i Beintøft, og kommunens egen premie på 10.000 kroner gikk i år til Våland skole. Våland overtar ledelsen etter Gausel skole som har vunnet den kommunale premien de siste tre årene. I tillegg har kommunen syv premier på 1.000 kroner til de beste klassene på første til sjuende trinn. Vinnerne her var 1B på Våland skole, 2A på Buøy skole, 3A på Hundvåg skole, 4B på Hafrsfjord skole, 5A på Hafrsfjord skole, 6A på Buøy skole og 7B på Hundvåg skole.

- Jeg er enormt stolt av dere. Dette var beintøft levert, sa varaordfører Bjørg Tysdal Moe da hun, omringet av hundrevis av elever, delte ut premiene på Våland skole. 


Mange engasjerte barn på Våland skole

Imponert

Varaordføreren lot seg imponere av elevene, men også av skoleledelsen som lenge har jobbet aktivt for å få flere elever til å gå til skolen. 

- Jeg håper dere fortsetter med de gode gåvanene selv om Beintøft-konkurransen er over. I tillegg til at vi sparer CO2 og andre forurensende utslipp er det å gå bedre for helsen og trafikksituasjonen rundt skolene. Ikke minst er det mye kjekkere å gå til skolen enn å bli kjørt. Vi har hørt fra skolene at ungene nekter å la seg kjøre mens Beintøft-konkurransen pågår, og det viser jo hvor stort engasjement ungene våre har, roste varaordføreren.

Varaordføreren mener det er viktig at barna får gode reisevaner fra tidlig alder.

- Og så må vi i kommunen selvfølgelig følge opp og lage gode og trygge skoleveier, sier Tysdal Moe. 


Elevene på Våland skole fikk premie fra Stavanger kommune

Fakta om Beintøft

  • Totalt deltok 2064 klasser fra 1.-7. trinn med til sammen 46.500 elever på Beintøft.
  • Disse gikk til sammen 1.143.968 km eller 28,55 ganger rundt jordkloden.
  • De sparte miljøet for 152 tonn CO2. 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging