Strandryddetur med Miljøagentene og Kul Turbuss!

Miljøagentene har den første uka i mai vært så heldige å få låne en turbuss. Vi har hatt med skoleklasser fra Oslo på strandryddetur og fant veldig mye rart!

Fra 6. til 10. mai fikk Miljøagentene sponset buss med sjåfør gjennom Kul Turbuss-initiativet til Sparebankstiftelsen DNB. Sammen med bussjåfør Terje har vi tatt med til sammen 8 skoleklasser fra Oslo på tur for å rydde strender i Oslo-området. Mandag var 2. og 3. trinn fra Den franske skolen med oss på tur, tirsdag var det 3D fra Tåsen skole, onsdag 6C fra Smestad skole, torsdag 4D fra Refstad skole og fredag var 2. trinn på Manglerud skole de heldige. Gjennom å rydde strender har skolebarna lært om sortering, resirkulering og marin forsøpling i praksis, samtidig som de har gjort en strålende innsats for miljøet.

Mye forskjellig søppel
Som man kanskje kan tenke seg, så fant vi mye forskjellig søppel. Plastposer, isopor, ispinner, q-tips, sneiper fra røyk, fiskesnøre og store mengder plastbiter i forskjellige farger er veldig vanlig å finne i vannkanten. Det fant vi mye av! Noe av dette havner i havet, og etter hvert på strender, fordi det havner i do eller blir skylt ut i vasken. 

Voksne som røyker og snuser
Noe av det vi fant aller mest av kom fra voksne. I løpet av uka fant vi til sammen over 1400 snus og sneiper som lå igjen i gresset på populære badeplasser. Vi vil oppfordre alle som snuser og røyker til å bruke søppeldunken! Ikke bare er det nikotin i tobakksproduktene, som kan være veldig skadelig for både små barn og dyr, men de inneholder også mikroplast og det blir aldri borte. Bruk derfor søppeldunken – eller ta det med deg.

Rare ting som ligger på strendene
Vi har flere gode eksempler på rare ting som ble funnet på strendene, slik som en truse, et gammelt båtsete, en glemt ketchupflaske full av ketchup og en pose med en død fisk. Ingen av disse tingene skal ligge på stranda. Kanskje du har vært på strandrydding selv? Legg gjerne igjen en kommentar om hvor mye søppel du fant!

 

 

Tekst: Sina Øversveen

Foto: Helen Mehammer og Sina Øversveen

Prosjektet er gjennomført med støtte fra Bymiljøetaten i Oslo, Miljødirektoratet og Sparebankstiftelsen DNB.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging