Talte på NUs landsmøte

Mina (9) fra Kråkerøy holdt appell på Natur og Ungdoms landsmøte i helgen. Da hun var ferdig fikk hun stående applaus og jubel! Les hele appellen hennes her.

Kjære alle sammen.

Jeg er Mina Munikar Skeide. Jeg er ni år og er leder for miljøagentene på Kråkerøy i Fredrikstad.

I havet begynner koraller å visne og da blir det vanskeligere for fiskene å leve. Dette skjer fordi havet tar til seg så mye av CO2 som vi slipper ut når vi forurenser. Da blir havet for surt for korallene.

Jorda oppvarmes. Fordi vi forurenser så mye blir nord- og sørpolen for varme sånn at isen smelter. Det er dumt, fordi da blir det vanskelig for isbjørnen å leve.

Det betyr at de er utrydningstruet, sammen med mange andre dyr som lever der. Alle dyrene og plantene er en viktig del av jorda.

Det er dumt å forurense, fordi nesten alt på jorda kan bli ødelagt. Og det er ikke bra, fordi da kan vi ikke leve her.

Derfor må vi forurense mindre og gå, sykle og ta buss til skolen og jobb. Vi bør oftere dra på ferie i Norge, i stedet for å fly til utlandet.

Vi må bruke alternative energikilder, som sol, vind og bølger i stedet for å brenne fossil energi som olje, kull og gass.

Derfor bør vi ikke kjøpe mer enn vi må. Det vi kjøper må kunne holde lenge.

Vi må også slutte å kaste søppel i havet, fordi det gjør at fiskene får i seg små plastbiter. Når vi spiser fisken får vi også det i oss. Med mye plast i maten kan både dyr og vi dø.

Miljøagentene og Natur og ungdom har en viktig stemme. Vi kan forklare de voksne hvordan de bør styre, slik at jorda blir et bedre sted både for planter, dyr og mennesker. Tusen takk for det dere gjør.

Vi må jobbe hardere og få flere medlemmer. Vi kan henge opp plakater på skolene og få med flere. Vi kan sette opp skilt om forbud mot å kaste søppel i havet. Vi kan demonstrere mot forurensning og mye annet.

Tusen takk for meg.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging