Tidenes største landsmøte!

Den 15.-17. september deltok 250 barn og voksne fra hele landet på landsmøte. Det ble en helg med spennende aktiviteter, lek med nye venner og viktige landsmøtesaker.

Tekst: Hovedkvarteret Alle foto: Johnny Vaet Nordskog

Annenhvert år er det landsmøte i Miljøagentene.Der får alle medlemmene være med å si sin mening og stemme over saker. Landsmøtet er det øverste organet i Miljøagentene, det vil si det er de som bestemmer mest.

Når man stemmer på landsmøtet bruker man et delegatskilt. Alle medlemmene fikk hvert sitt delegatskilt med sitt delegatnummer på.

Protokollen fra landsmøtet kan du finne her. Protokollen er en oppsummering av hva landsmøtet bestemte.

Miljøagentenes viktigste miljøsak
Frem mot landsmøtet har alle medlemmer kunne sende inn forslag til hvilken miljøsak som skal være den viktigste saken Miljøagentene skal jobbe med de neste to årene. Delegatene på landsmøtet stemte frem natur og dyr som den viktigste saken, og vi på Hovedkvarteret skal nå jobbe masse med dette temaet fremover. 

Vi har valgt nytt sentralstyre! 
Sentralstyret er de som bestemmer mellom landsmøtene, og nå er det to tidligere miljøagenter som er blitt valgt inn. Kaja Nyland (21 år) og Emanuel Smári Nielsen (16 år) har begge sittet i Barnas Klimapanel og er nå klare for nye oppgaver i Miljøagentene. 


På bildet over ser du noen av de nye medlemmene i sentralstyret: Marta, Siv Grete, Jon Ragne og Emanuel. Helt til venstre er Marte som var ordstyrer og ledet landsmøtet. 

Tema for neste utgave av Miljøagentrapporten
Deltakerne på landsmøtet fikk bestemme hva tema for den siste utgaven av Miljøagentrapporten i 2023 skal handle om. Etter mange gode forslag og debatt fra talerstolen falt valget på tema «havet», så det kan du glede deg til å lese mer om i neste utgave. 

Aktiviter er en viktig del av landsleir 
I tillegg til landsmøte var det også mange leiraktiviteter man kunne være med på. Her lager de dans til miljøagentsangen! 

Kan du miljøagentsangen? Du kan høre den her: 

 

På aktiviteten "Miljøvennlig by" ble det bygget opp en by med ekstra fokus på det som gjør en by miljøvennlig. Dagen etter flyttet menneskene inn og det ble rollespill. Ordføreren i byen ville bygge en giftig fabrikk på et naturområde, men det fikk heldigvis barna i lokallagene i byen stoppet! 

Det ble selvfølgelig bygget miljøvennlige transportmidler til den miljøvennlige byen, under ser du en bil som fyker av gårde ved å sprute ut vann etter at den pumpes opp! 

De som var med på aktiviteten "Gøy med tøy" sydde egne miljøagent-t-skjorter til bamsene sine. Så mange heldige bamser! 

Det var også hengt opp en natursti, med poster som alle kunne gå rundt å svare på. 

Mellom landsmøtet og alle aktivitetene var det mulig å skaffe til seg brukte klær og bøker på Miljøagentene sitt eget byttemarked.

På lørdagskveld var det duket for miljødisko! Alle som ville fikk festsminke med miljøvennlig glitter og stemningen var på topp.

Takk for en gøyal leir!! Håper vi sees neste år :) 

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging