Unge over hele verden streiker for klimaet

I høst fikk Greta Thunberg (16) mye oppmerksomhet for sine ukentlige skolestreiker for klimaet utenfor Riksdagen (Stortinget) i Sverige. Nå følger andre etter, og med inspirasjon fra Greta markerer titusenvis av unge i mange land nå sitt klimaengasjement. Nylig marsjerte over 30.000 skoleelever og studenter gjennom gatene i Brussel for å kreve en bedre klimapolitikk for fremtiden.

Over hele verden planlegges det nå klimamarkeringer med mål om å vise at unge engasjerer seg i klima og fremtiden. De er inspirert av skolestreiken som Greta Thunbergs startet i Sverige som 15-åring, og blant de som demonstrerte i Belgia i januar var det mange som bevisst skulket skolen for å vise sin motstand mot verdens klimapolitikk. Andre fikk avtaler med skolen sin om å utføre markeringer. 

Tyskland og Sveits er blant andre land som har arrangert lignende markeringer og det er planlagt store aksjoner i februar i blant annet Storbritania og Australia. Her i Norge ble det arrangert en markering i regi av Natur og Ungdom i september, og det planlegges en større aksjon 22. mars.

Se innslag om klimastreiken i Belgia på NRK SuperNytt

(Bilde fra NUs aksjon i september. Foto: Ivan George Chetwynd, Besteforeldrenes klimaaksjon)

 

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging