Vi vant!

På Verdens miljødag, onsdag 5. juni, ble Miljøagentene tildelt Oslo Miljøpris for sin innsats for miljøet. Prisen ble tildelt i bystyresalen av byråd for miljø og samferdsel, Arild Hermstad.

Juryens begrunnelse er: «Med skolestreik for klima og trenden som bakteppe og med stadig flere barn og unge som engasjerer seg i klima- og miljøsaken, ønsker juryen å gi en helt spesiell oppmerksomhet til arbeidet som Miljøagentene gjør i Oslo. (…). De engasjerer barn i alle aldre i en bred tematikk knyttet til klima og miljø med god smitteeffekt inn i klasserom og rundt middagsbord. Miljøagentene er en viktig organisasjon for nåtiden og fremtiden».

Det var fire spente miljøagenter som mottok diplom og blomster. Vera Alme (11) fra lokallaget på Veitvet, Mahtilde Martol (9) fra lokallaget på Oslo Montessoriskole, Nina Durante Di Tota (5) fra lokallaget på Kjelsås og Iver Vik Heier (11) fra lokallaget på Grünerløkka.

-Det var helt fantastisk! Jeg er veldig glad for at vi har vunnet, sier en veldig glad Alme på vegne av Miljøagentene i Oslo, som også var med på å holde vinnerappellen sammen med Martol.

Oslo Miljøpris
Hvert år siden 1998 har Oslo kommune delt ut Oslo miljøpris. Prisen skal hedre byens grønne ildsjeler og stimulere til og belønne nytenking og innsats i miljøarbeidet. Vinneren av Oslo miljøpris er et godt eksempel for andre, har gjort en innsats over lang tid for miljøet, har vist nytekning eller har gjort noe som har gitt betydelige resultater for miljøet.

- Det kom inn veldig mange gode nominasjoner, og jeg er imponert over alt som gjøres i Oslo. I år som vi er europeisk miljøhovedstad, er det ekstra gøy at Oslos miljøpris går til Miljøagentene. Vi må støtte opp om det økende engasjementet blant barn som er opptatt av klima og natur. Miljøagentene sier tydelig ifra at vi voksne må gjøre mer for å ta vare på kloden, og vi må høre etter, sier Arild Hermstad, byråd for miljø og samferdsel.

Miljøagentene
Miljøagentene i Oslo opererer med 1 755 medlemmer fordelt på seks lokallag. Totalt i Norge er det over 8 500 engasjerte barn.

- Det er veldig hyggelig at barnas innsats for en felles framtid i en ren og bærekraftig by legges merke til. Vi ser det også som en anerkjennelse av det viktige arbeidet Miljøagentene driver, og er takker for oppmerksomheten en sånn pris fører med seg, sier sjefsagent Are Shaw Waage.

Målet til Miljøagentene er å skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur og miljøvern hos flest mulig barn på deres premisser. Organisasjonen arbeider for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe.

- Jeg er veldig imponert over Miljøagentene og jeg synes det er utrolig flott at det var Miljøagentene som fikk Oslo Miljøpris. De holdt en fantastisk tale her i rådhuset i dag, så jeg ble skikkelig stolt av Miljøagentene i dag, sier en stolt ordfører Marianne Borgen.

Hederlig omtale
Tise, som jobber for å gjøre det kult å tenke bærekraft, gjenbruk og miljø, og Ekte Vare, en liten butikk med fokus på miljø og klima, befant seg også på topp sammen med Miljøagentene. Ekte vare og Tise mottok diplom, blomster og 10 000 kroner hver.


Her står Miljøagentene sammen med Tise og Ekte vare som mottok hederlig omtale. Arild Hermstad leverte diplom og blomster til alle sammen.

Tekst og Foto: Helen Mehammer

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging