Vil bli miljøsertifisert

Miljøagentene på Oslo Montessoriskole er et nystartet lokallag som i løpet av kort tid har fått 30 medlemmer. En av de første tingene lokallaget har gjort er å skrive et brev til styret ved skolen der de foreslår at skolen arbeider for å bli miljøsertifisert og blir en ”Grønt flagg skole”. Det betyr at skolen må bli mest mulig miljøvennlig, og må prioritere miljøet både i undervisningen og i daglig drift.

I april overrakte miljøagent Sine Wallberg (8 år) brevet fra lokallaget til rektor på Oslo Montessoriskole, Ellen Jacoby Steina. ”Dette er et veldig bra initiativ fra barna! Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet med Grønt Flagg sammen med miljøagentene på skolen”, sier rektor Ellen.

Felles mål
Alle Montessoriskolene i Norge har blitt enige om å jobbe systematisk med FNs bærekraftmål de neste 10 årene (det kalles Montessori 2030). Miljøagentlaget ønsker å samarbeide med skolen i arbeidet med å bli en mest mulig miljøvennlig skole.

”Jeg synes det er veldig gøy at vi har startet et lokallag på Oslo Montessoriskole. Jeg gleder meg til å jobbe for miljøet”, sier Sine.

Om Grønt Flagg
Grønt Flagg er en miljøsertifiseringsordning rettet mot barnehager og alle typer skoler. Ordningen er en del av det internasjonale Eco-Schools nettverket som drives av Foundation for Environmental Education (FEE). Formålet med Grønt Flagg er å styrke bærekraftig utvikling gjennom miljøundervisning. Ordningen er et verktøy for å innføre miljøledelse og en viktig drivkraft for kontinuerlig miljøundervisning.

Tekst/Foto: Siri Haavie

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging