Vinnerne av Miljøagentenes frivillighetspris er kåret!

I 2022 er det frivillighetens år, og vi i Miljøagentene synes våre frivillige er de aller beste frivillige. Derfor har vi bestemt oss for å dele ut vår helt egen frivillighetspris!

Det er takket være våre miljøagenter og andre frivillige at vi kan være en aktiv organisasjon som det er GØY å være en del av. Noen av våre frivillige har gjort en EKSTRA stor innsats i år, og det synes vi fortjener oppmerksomhet. I dag, 5. desember, er det FNs internasjonale dag for frivillighet, og vinnerne av prisen er nå kåret!

Vi har fått inn en haug med gode nominasjoner, og vi har satt ned en jury som har kåret vinnerne. Juryen har bestemt å dele ut pris til en miljøagent, en voksenkontakt og et lokallag som alle har vært ekte miljøhelter i år.

Og de fantastiske vinnerne er miljøagent Benjamin, voksenkontakt Siv Grethe og lokallaget Miljøagentene i Grenland!

Videre kan du lese om juryens begrunnelse.

Benjamin Lau-Henriksen

Benjamin (15 år, fra Oslo) har vært miljøagent i mange år, og har vist et stort engasjement som har smittet over på mange rundt han. Han har masse kunnskap, og er flink til å fortelle andre hva Miljøagentene jobber med og hvorfor det er så viktig.


Benjamin Lau-Henriksen er en av vinnerne av frivillighetsprisen. Foto: Wanda Nordstrøm.

Benjamin sitter i Barnas klimapanel, og har vært både nestleder og leder der. Noe av det første han gjorde som spesialagent var å holde appell til tekstilbransjen. Han har også snakket om Miljøagentene på Nasjonalteateret og holdt appell på Klimadagen i Ekebergparken.

Benjamin gjør et veldig viktig arbeid for at barns stemme blir hørt. Dessuten er Benjamin veldig inkluderende, og flink til å få med seg andre miljøagenter.

Juryen mener Benjamin er en god og kul rollemodell for andre miljøagenter og vil derfor gi han prisen for årets miljøagent.

Siv Grethe Aarnes

Siv Grethe er voksenkontakt for Meråker og Stjørdal lokallag og har gjort en megainnsats for Miljøagentene i årevis. Hun har lyttet til hva miljøagenter vil gjøre, og tatt dem med på mange spennende turer. Blant høydepunktene kan nevnes bjørnebæsjsafari og fuglekassesnekring med livesending på Youtube da fugler begynte å flytte inn i kassene.


Siv Grethe (til venstre) er en av vinnenere av frivillighetsprisen. Foto: Bildet er tatt da lokallaget Stjørdal og Meråker vant frivillighetspris av Stjørdal SV i 2020.

Siv Grethe har vist hvor mye man kan få til når man jobber sammen med andre. Bare den siste tiden har lokallaget gjennomført lefsebaking med det lokale museet, fuglemerking og kattuglebesøk med Birdlife Norge, flaggermussafari med Naturvernforbundet, gårdsbesøk med Fuldseth Gård, sushikurs med Unge Kokker og turer til andre lokallag for å motivere og hjelpe dem i gang.

Siv Grethe har også gjort en unik innsats med å hjelpe og dele sine erfaringer med andre lokallag, og har dermed hatt en viktig betydning for store deler av organisasjonen.

Ekstra viktig er det at Siv Grethe har vært svært opptatt av å lytte til barna, og jobbet for å sikre deres medbestemmelse. Juryen er takknemlige for Siv Grethe sin innsats over mange år, på flere nivåer i Miljøagentene, og kårer henne derfor til årets voksenkontakt.

Miljøagentene i Grenland

Lokallaget i Grenland har gjort veldig mange morsomme aktiviteter og sørget for at Miljøagentene har blitt lagt merke til både i lokalsamfunnet og andre steder. De har vært synlige på teaterarrangementer og har møtt ordføreren og andre politikere. De har dessuten gjort det de synes er gøy, og det er veldig viktig! De er for eksempel med på å drive andelslandbruk og har arrangert klesbyttedag.


Miljøagentene i Grenland er en av vinnerne av frivillighetsprisen. Foto er hentet fra Miljøagentene i Grenlands facebookside.

Grenland lokallag har vært flinke til å samarbeide med andre. De har også løftet frem det som skjer i Miljøagentene andre steder i landet, så andre skjønner at vi faktisk er en stor og felles organisasjon som gjør mye forskjellig.

Juryen vil gi en stor honnør til den gode aktiviteten som har vært gøy for medlemmene, og kårer dem derfor til årets miljøagentlokallag.

Årets jury

I juryen sitter Ingvild Melvær Hanssen som er styreleder i Miljøagentene, og Signe Lindbråten som er daglig leder i Miljøagentene. Begge har jobbet i frivilligheten i mange år, og vet masse om hva som skjer rundt omkring i organisasjonen.

Tusen takk til alle som har bidratt med gode nominasjoner til prisen, tusen takk til alle som bidrar til Miljøagentene, og ikke minst: Gratulerer så mye til årets vinnere! Vi er kjempestolte av dere.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging