Sjekk ut Oppdrag Regnskog

Miljøagenter fra hele Norge laget en omreisende kunstutstilling om regnskogen. Her finner du alt av informasjon om Oppdrag Regnskog.

Prosjektet Oppdrag Regnskog er nå avsluttet. Her kan du lese om hva som foregikk i prosjektet, og finne tips til hvordan du kan lære mer om regnskogen og bidra til å redde den. 

Våren 2021 ble miljøagenter og andre barn invitert til å lage et kunstverk av dyr og planter som lever i regnskog. Noen bidrag ble valgt ut til å være med i selve utstillingen. Se bilder av utstillingen her! Over halvparten av alle verdens arter finnes i regnskogen. Vi vet faktisk ikke nøyaktig hvor mange arter det er der, og hvert år oppdager forskere nye dyr og planter. 

Utstillingen
Sommeren 2021 kunne miljøagenter som bor i Oslo og omegn besøke utstillingen på barneavdelingen på det nye hovedbiblioteket i Oslo, Deichman Bjørvika. Les om da Sofia (9 år) åpnet utstillingen her. Etter at den sto utstilt på landsleiren i september, dro utstillingen på turné rundt i landet. Hvor den reiste ble bestemt etter ønsker fra medlemmer i Miljøagentene.

Her ser du reiseruten:

  1. Oslo fylke, hovedbiblioteket Deichman Bjørvika
  2. Viken fylke, Miljøagentenes landsleir på Fornebu
  3. Viken fylke, Nordre Follo bibliotek, avdeling Ski
  4. Vestland fylke, Gloppen folkebibliotek, Sandane
  5. Møre og Romsdal fylke, Herøy folkebibliotek
  6. Trøndelag fylke, Skaun folkebibliotek  
  7. Troms og Finnmark fylke, Harstad bibliotek 

Lær mer om regnskogen

Miljøagentene er opptatt av å ta vare på regnskogen, fordi den er viktig på mange måter. Regnskogene utgjør noen av de største naturområdene i verden, med millionvis av arter. 

Det er mange forskjellige måter å bli bedre kjent med regnskogen på - og du trenger ikke reise langt! Vi har en egen side hvis du er interessert i å se filmer om regnskogen: filmtips om regnskogen! Hvis du klikker deg litt rundt inne på sidene til Miljøagentene finner du også forskjellig info om regnskogen og artene som lever der. 

Foto fra Regnskogfondet 

Har du også lyst til å lage regnskogkunst? 
Barn i hele Norge har bidratt til utstillingen - og du kan også lage regnskogkunst. Lag et bilde eller en skulptur av en art som lever i regnskogen – det kan være et dyr, insekt, plante, trær eller blomster. Du kan selv velge hvilken art du har lyst til å lage så lenge den lever i regnskog, og du kan velge hvordan du vil lage ditt kunstbidrag.

Vil du lage en skulptur der du bruker ting fra naturen? Eller av søppel? Du kan male eller tegne. Eller bruke trolldeig, perler, 3D-printer eller treverk. Er du glad i å strikke eller hekle er det bare å finne frem garn. Eller hva med å bygge et regnskogsdyr av lego? Lag et kunstverk på en måte som du synes er gøy!

Det er dessverre for sent å sende inn bidrag til utstillingen, men hvis du har laget regnskogkunst og vil vise det frem, vil vi veldig gjerne se. Du kan sende et bilde til regnskog@miljoagentene.no

 

Du kan bli inspirert av noen av bidragene til Dagens oppdrag om regnskogdyr, våren 2020

Alle som sendte inn bilde av bidraget sitt før den første utstillingen åpnet var med i trekningen av en gave. Vinnerne ble tilfeldig trukket ut av Sofia (9 år) og har fått epost. Gratulerer! 

Regnskogkveld eller regnskogbursdag 
Vi har samlet noen tips til hvordan du kan arrangere en regnskogkveld med kunstverksted. Trykk her! Kanskje du kan samle lokallaget ditt eller en vennegjeng? Hva med å ha regnskogtema på bursdagen din? Følg denne linken for å få tips til mer miljøvennlig bursdag

Foto: Julie Forchhammer

 

Her kan du lese mer om Miljøagentene, og her kan du bli medlem. 

Oppdrag Regnskog ble arrangert i samarbeid med Regnskogfondet, og er støttet av Aktivitetsstøtta fra LNU.

Kommentarer

Ingen kommentarer

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging