Stor mage sluker søppel

I bydel St. Hanshaugen i Oslo har de fått nye elektroniske søppelkasser. Miljøagent Sigurd Hovland Haavie (8 år) var til stede på lanseringen av de nye avfallsbeholderne.

Avfallsbeholderne som kalles ”Bigbelly” (som betyr ”stor mage”) bruker energi fra solceller til å presse sammen avfallet med et trykk tilsvarende 600 kg. De kan derfor romme så mye søppel som 4-5 av dagens søppelkasser. Beholderne har sensorer som overvåker hvor fulle av søppel de er, og sender melding over internett til renovasjonsetaten når de trenger å bli tømt.

– Jeg synes det er veldig bra at bydelen jeg bor i har fått nye søppelkasser, sier miljøagent Sigurd Hovland Haavie. – De er morsomme å bruke for barn, og i tillegg er de veldig miljøvennlige, ikke minst fordi de minsker forurensingen fra søppelbilene. Nå som søppelmennene får beskjed om når søppelkassene må tømmes, trenger de ikke å kjøre bomturer.


Sigurd får en innføring i hvordan teknologien fungerer sammen med leder i Bydelsutvalget, Anne Christine Kroepelien og Thomas Bjørnstad, daglig leder i Polar Miljømaskiner AS (Foto: privat)

De 15 avfallsbeholderne leies i første omgang i ett år. Blir dette vellykket, er målet gradvis å innføre Bigbelly i flere av de andre parkene i Oslo også.
 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging